3.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăActualitatePanică în nordul Gorjului, din cauza zăpezii

Panică în nordul Gorjului, din cauza zăpezii

Sătenii din localitățile din zona de nord a județului Gorj s-au speriat astăzi, după ce a nins peste pomii fructiferi înfloriți. Oamenii se tem că nu vor mai avea fructe în acest an.

Specialiștii îi liniștesc și spun că nu vor fi probleme, dacă temperaturile vor fi pozitive. „Pomii nu au înflorit în toate zonele de deal și de munte din județul Gorj, în afară de corcoduși și caiși. Dacă nu vor fi temperaturi negative și nu va îngheța, nu vor fi probleme. Chiar dacă era și ploae, iar temperaturile erau negative, același efect l-ar fi avut. Fiind umiditate multă pe floare, înnegresc dacă după frig vine căldură“, a spus Valentin Priporeanu, directorul Direcției pentru Agricultură Gorj.

„ Nici agricultorii nu trebuie să se teamă“

Nici agricultorii nu au, deocamdată, motive de îngrijorare din cauza valului de temperaturi scăzute. „Agricultorii nu trebuie să se teamă, deoarece campania agricolă de primăvară este întârziată, deoarece au fost temperaturile scăzute încontinuu. Nu a fost o explozie de căldură și apoi să vină frigul“, a mai precizat Valentin Priporeanu.

Peste 13 mii de fermieri din Gorj, autorizați la plata în avans în cadrul Campaniei 2022

0
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează...

Cod galben de ninsoare în Gorj și în mai multe județe

0
Meteorologii au emis sâmbătă o atenţionare Cod galben de ninsori în 11 judeţe situate în...

25 de fermieri mari în județul Gorj

0
Aproximativ 25 de fermieri mari există în județul Gorj, potrivit conducerii Direcției pentru Agricultură Gorj....

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!