Acasa / Actualitate / Plecarea lui Rotaru, propusă de Comisia de disciplină

Plecarea lui Rotaru, propusă de Comisia de disciplină

Înlocuirea lui Marian Rotaru din funcția de director al Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu s-a făcut la solicitarea Comisiei de disciplină, care analizează pedichiura pe care femeia de serviciu i-a făcut-o la birou. Comisia a susținut că este nevoie de mutarea lui Rotaru pentru că angajații nu vin să dea declarații.

„La propunerea Comisiei de disciplină, domnul Rotaru este mutat temporar la Direcția de Protecție Socială pe postul director adjunct. Mi se solicită să găsesc o soluție ca pe o perioadă de timp să-l mut într-o altă structură a Primăriei Târgu Jiu tocmai legat de faptul că se face o analiză a Comisiei de disciplină și la ultimele solicitări o parte a angajaților Direcției de Patrimoniu nu s-au prezentat la audieri. Solicitarea de la Comisia de disciplină a fost primită de mine în urmă cu două zile. (…) Comisia și-a luat măsurile de precauție. A spus să se ia o decizie, iar, ulterior, angajații vor veni la Comisia de disciplină și vor declara ceea ce s-a petrecut“, a spus primarul Marcel Romanescu.

Edilul șef spune că Rotaru trebuia să fie mutat pe o funcție similară: „Trebuia mutat pe o poziție similară în urma câștigării concursului. La acest moment, temporar, postul de la Protecție socială este liber“.

Tătaru, instalat director în locul lui Rotaru

Carmen Tătatu, directorul adjunct al Direcției de Patrimoniu, i-a luat locul lui Rotaru. Principala lui sarcină este ca în perioada următoarelor luni să introducă parcarea prin SMS: „Am avut aseară (n.r.-marți seară) cu domnul Tătaru. A fost o discuție destul de constructivă și aștept ca în perioada următoarelor două luni de zile domnul Tătaru să rezolve cel puțin două probleme: introducerea sistemului de parcare prin SMS, care este adoptat prin hotărâre de Consiliu Local, dar să găsească și cea mai corectă modalitate de verificare a modului în care se face taxarea în parcarea de la Rodna“.

Toți directorii vor fi evaluați

În perioada următoare va avea loc evaluarea activității tuturor directorilor din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Primarul Romanescu a precizat că a numit persoanele care se vor ocupa de evaluare: „Odată cu modificarea legii, nicio instituție publică pentru funcțiile publice nu poate face evaluarea într-un termen mai mic de trei luni de zile. Pe moment, am emis dispoziția cu privire la persoanele care vor face evaluarea în instituția primarului și așteptăm normele de aplicare ale actului normativ, cu modificările apărute în 2019. Sunt alte criterii de evaluare. Mai mult decât atât, ordonatorul principal de credite stabilește, prin dispoziție, persoanele care vor face evaluarea directorilor din cadrul instituției. Din acest moment, toate funcțiile de director sau director adjunct vor fi evaluate în mod direct de către primar. Am luat această decizie după ce mi-a fost înaintată adresa de către Comisia de disciplină și urmează să fac și evaluarea directorilor din aparatul propriu. Excepție de la regulă, în acest moment, face directorul de la Centrul Constantin Brâncuși care are un proiect de management și care este subordonat Consiliului Local. În rest, toate direcțiile din cadrul primăriei vor fi evaluate, prin directori de către mine în mod direct“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*