Podul de la Turcinești, din nou în avarie. Două pile au nevoie de intervenție rapidă

0
75

Se construiește pe o parte și se dărâmă pe alta. Lucrarea destinată podului de peste râul Jiu din zona Turcinești necesită noi investiții după ce în urma unei expertize constructorii au constatat că pericolul nu a trecut. Până în acest moment circa 7 miliarde de lei a înghițit podul care face legătura între municipiul Târgu Jiu și localitatea Turcinești.

La mai bine de o jumătate de an de când au fost depistate problemele peste podul de pe Jiu, constructorul și-a dat seama că structura nu este sigură nici după reabilitarea recentă. Asta pentru că, pe lângă pila care a cedat în primăvara acestui an, nici următoarele structuri existente nu sunt sigure. Pentru a evita o nouă întrerupere a circulației s-a luat concluzia ca societatea care se ocupă de reabilitarea podului să intervină și la pilele patru și cinci. „Suntem în program cu termenul de execuție. Știu că undeva în jurul datei de 21-25 noiembrie ar fi termenul final, dar după ce s-au făcut toate amenajările s-au descoperit și lucruri care nu au fost prevăzute la expertiză și la proiectul inițial. Pilele dinspre municipiul Târgu Jiu, pilele patru și cinci sunt afectate și se lucrează, acum, și la acestea. Depinde și de vreme, dacă vremea ține de noi, eu cred că ne vom încadra în tot ce înseamnă lucrări finalizate pe podul de la Turcinești”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj.

Bani sunt suficienți

În ceea ce privește necesitatea investirii unor noi sume de bani, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu declară că nu se pune problema. În urma bugetului acordat de Guvern din fondul de rezervă al statului, lucrarea poate fi executată fără alte suplimentări. „Sunt suficienți bani. Din cele 9 milioane de lei acordate de Guvern au fost cheltuiți circa 7 milioane fără TVA și, deși, sunt sume suficiente”, a conchis Cosmin Popescu.

Între timp s-a ridicat și restricția de circulație de 5 tone astfel încât șoferii pot circula fără teama că vor fi amendați.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here