Polaris verifică asociațiile de proprietari! Administratorii riscă plângeri penale

0
15

Administratorii asociațiilor de proprietari din municipiul Târgu Jiu riscă să se aleagă cu plângeri penale în perioada următoare. Societatea POLARIS va efectua verificări pentru a se depista dacă sunt comise ilegalități privind declararea unui număr fals de persoane care achită taxa de gunoi. Concret, reprezentanții societății de salubrizare vor încerca să identifice administratorii care declară un număr mai mic de persoane ce achită taxa pentru colectarea deșeurilor, iar diferența de bani primită de la cetățeni este folosită în mod ilegal de către cei care conduc asociațiile.

În trecut au fost depistați administratori care declarau un număr mai mic de persoane ce achitau taxa de gunoi, iar diferența era băgată în buzunarul lor. Acest lucru este infracțiune, iar reprezentanții POLARIS vor depune plângere penală dacă mai sunt depistate situații similare. „În perioada următoare o să începem o acțiune pentru verificarea numărului de persoane din cadrul asociatiilor de proprietari, pentru a afla dacă numărul de persoane declarate către societatea noastră de salubrizare este real deoarece au existat situații de-a lungul anilor în care numărul persoanelor declarate era mai mic decât cel pentru care se realizau încasări. Totodată, împreună cu Primăria municipiului Târgu Jiu și Poliția Locală încercăm să identificăm persoanele care locuiesc la case pentru a vedea dacă au declarat numărul corect de persoane care depun deșeuri sau dacă au contract de salubrizare, în cazul în care nu au încheiat contracte, numele acestora va fi transmis către Direcția de Venituri Publice, iar în momentul în care vor merge să achite impozitul pe proprietațile pe care le detin, vor achita și taxa de salubrizare”, a declarat Luis Ionuț Popa, director comercial POLARIS M HOLDING.

Acțiuni de verificare se vor efectua și la patronii din municipiul Târgu Jiu, dorind să se identifice agenții care nu au încheiat contracte de salubrizare. „De asemenea, tot în perioada următoare vor fi verificați și agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Târgu Jiu, iar cei care nu au încheiat contracte, la fel ca în cazul persoanelor fizice, vor achita taxa de salubrizare la taxe și impozite”, a mai spus Luis Ionuț Popa, director comercial POLARIS M HOLDING.

Societatea de salubrizare are de recuperat suma de 23 miliarde lei vechi de la asociațiile de proprietari din municipiul Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here