7.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 23, 2020
Acasă Actualitate Polițist gorjean, cercetat penal pentru furt

Polițist gorjean, cercetat penal pentru furt

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj este cercetat penal pentru furt de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Cercetarea are la bază o plângere penală și o serie de înregistrări puse la dispoziție de către Marius Buduleanu, o persoană cu handicap, aflată în scaunul cu rotile, cu care polițistul se află într-un conflict de mai mulți ani. În înregistrările respective se aude vocea unui bărbat care este atribuită polițistului Marius Stăiculescu, care povestește cum a sustras o anumită sumă de bani din geanta unei femei cu care se întâlnise. În baza acestor înregistrări s-a constituit un dosar penal pentru furt, dar procurorul a emis ordonanță de clasare, însă Marius Buduleanu a atacat această decizie în instanța de judecată, care a decis reluarea cercetărilor pentru că în acest caz nu au fost administrate probe.

Cum a început conflictul

Marius Buduleanu i-ar fi împrumutat lui Marius Stăiculescu suma de 10.000 de lei, la vremea respectivă fiind relații de prietenie. „Eram vecini și chiar prieteni adevărați, fiind în clasă cu sora mea. El a venit la mine începutul lunii iunie 2011. Mama era foarte bolnavă. A intrat în casă și imediat s-a pus cu mâinile pe picioarele mele și a început să plângă în hohote. Mi-a spus că soția sa a făcut accident și că are nevoie de 2.000 de euro s-o ducă cu elicopterul SMURD la București. Aveam în casă 100 de milioane lei vechi, pentru că vândusem un autoturism cu 65 de milioane de lei, iar 35 de milioane de lei mi i-a dat Cătălin Brăilă (n.r. – patronul de la Hotelul Brâncuși), care a făcut o masă caritabilă pentru a-mi cumpăra un cărucior electric. I-am dat acești bani. Eram doar cu mama acasă. A doua zi am auzit că a jucat poker cu unii de pe la București și că a pierdut. M-a mințit. L-am sunat și a recunoscut că a greșit, dar mi-a promis că face o refinanțare și că o să-mi dea banii, dar să nu afle soția sa”, povestește Marius Buduleanu.

Buduleanu povestește că a fost mințit timp de un an și s-a decis să depună o plângere pentru înșelăciune. „O femeie de la Filiași care-l cunoștea mi-a mărturisit că Marius nu mai voia să-mi dea vreun leu. Am făcut plângere împotriva sa la poliție și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj (…) Atunci când Marius Stăiculescu a venit la mine, în locuința mea se afla Vasile Isdrugă, o altă persoană cu dizabilități. A intrat și mi-a spus că a venit să-mi aducă 30 de milioane de lei și că o să-mi returneze restul ulterior, dar să-mi retrag dosarul pentru că-i fac probleme la serviciu. I-am spus să îmi aducă toți banii și am refuzat“. Dosarul penal în care polițistul Marius Stăiculescu a fost acuzat de înșelăciune a fost clasat. Vasile Isdrugă a devenit martor și a dat declarații în procesele dintre Buduleanu și Stăiculescu. Isdrugă s-a ales ulterior cu dosar penal pentru mărturie mincinoasă, dar Marius Buduleanu spune că nu a fost găsit vinovat. „Avocata mea m-a îndemnat să-l acționez în judecată pe cale civilă și l-am pus pe Isdrugă martor, dar și pe alți doi vecini. La proces am câștigat pe fond. (…) A făcut apel și i-a făcut mai multe plângeri lui Vasile Isdrugă. Era disperat, pentru că era tracasat mereu și chemat mereu să dea declarații“, mai susține Buduleanu. Dosarul judecat la Secția Civilă a primit clasare definitivă anul trecut. Marius Buduleanu spune că instanța nu a procedat în mod corect, pentru că nu a mai așteptat sentința în dosarul de mărturie mincinoasă a lui Isdrugă: „Instanța de judecată de apel a dispus suspendarea procesului, până la clarificarea dosarului privind pe martorul Vasile Isdrugă. Am constatat cu uimire că instanța de judecată nu a mai așteptat finalizarea anchetei cu privire la Isdrugă și au dat sentința, prin care Marius Stăiculescu are câștig de cauză. Ulterior, în dosarul martorului Isdrugă s-a dat soluție de clasare”.

Ce răspunde polițistul

Polițistul Marius Stăiculescu susține că nu este vinovat și că a avut câștig de cauză în toate dosarele: „Parchetul nu a făcut cercetările până la capăt. El a reclamat mai multe persoane, procurori, polițiști, care m-ar fi favorizat. Mai este un singur dosar la Parchetul Județean care o să primească și acolo clasare. Nu s-a început urmărirea penală împotriva mea. Eu am câștigat peste tot. Eu i-am făcut un bine. I-am dat 12 milioane de lei împrumut în anul 2010, a refuzat să-mi dea banii și a început să mă reclame. Era vecinul meu. Îl mai ajutam cu bani și i-am spus să-mi dea împrumutul. Cu povestea asta cu 100 de milioane de lei m-am plimbat vreo șapte ani pe la toate instanțele, dar eu am câștigat peste tot. Am soluție definitivă de la Tribunal prin care trebuie să-mi achite cheltuieli de judecată iar lui îi este teamă că o să-l execut. Are să-mi dea 30 de milioane de lei cheltuieli de judecată. Să dai 100 de milioane de lei împrumut fără dovadă este ceva strigător la cer. Nu mi-a dat vreodată o sumă de bani. Singura instanță care i-a dat dreptate parțial a fost la Judecătorie, dar eu am câștigat, apoi, parțial. Nu mai are cale de atac. A pierdut peste tot”. Polițistul a mai precizat că nu l-a văzut vreodată pe martorul Isdrugă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

Pandurii, gata de start !

Ieri, Pandurii avea programat un meci amical contra divizionarei B, FC Argeş. Acest meci era ultimul de verificare înaintea reluării campionatului, însă din cauza...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini