Polițiștii cercetează modul în care se construiește blocul de pe strada Geneva

1
42

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj efectuează cercetări cu privire la construcția blocului de pe strada Geneva, din municipiul Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu a spus la o emisiune de la Radio Târgu Jiu că polițiștii au solicitat o serie de documente: „Se fac anumite cercetări în privința modului în care a fost eliberată autorizația de construcție. Se solicită anumite documente la acest moment de către poliție. Sunt cu conștiința împăcat pentru că de fiecare dată când a fost vorba de toate construcțiile, nu doar de cea din zona centrală, le-am impus angajaților primăriei să fie foarte atenți. Această clădire a ridicat foarte multe semne de întrebare în timp. Le-am spus să fie foarte atenți, pentru ca în momentul în care se eliberează autorizația de construcție să fie siguri 1.000% că toate lucrurile sunt în regulă“.

Cercetări pentru nerespectarea disciplinei în construcții

Primarul a spus că achiziționarea terenului de către dezvoltatorul imobiliar, în detrimentul Primăriei Târgu Jiu, a dus la o serie de probleme. Astfel, aleea de lângă Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu“, dar și o parcare a locuitorilor din cartier ar putea fi desființate pentru că se află pe terenul care a fost cumpărat. „Acel teren ocupă o parte din spațiul din fața școlii, care este folosit ca alee. Constructorul ne-a adus la cunoștință că nu va afecta acea alee. De asemenea, în spatele construcției se află o parcare folosită de oamenii din zonă și care este acum proprietate privată“, a menționat Romanescu.

Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj, ne-a informat că Serviciul de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări pentru nerespectarea disciplinei în construcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here