14.2 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăActualitatePrefectul Gorjului vrea noi specializări în şcolile din judeţ

Prefectul Gorjului vrea noi specializări în şcolile din judeţ

Prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, susţine organizarea unei mese rotunde la care să participe directorii de licee şi şefii instituţiilor de stat din judeţ pentru înnoirea profilelor şi specializărilor începând cu anul şcolar 2014-2015. Mai mult acesta susţine înfiinţarea unui liceu cu predare exclusiv într-o limbă de circulaţie internaţională.

Prefectul judeţului a declarat că, în momentul de faţă, pregătirea elevilor din licee nu corespunde cu meseriile de pe piaţa muncii. Claudiu Teodorescu este de părere că specializările din învăţământul liceal trebuie corelate cu cerinţele de pe piaţa muncii. Acesta mai spune că doar 2% dintre gorjeni sunt pregătiţi pentru locurile de muncă vacante anunţate de AJOFM Gorj. „Acum am discutat la întâlnirea cu directorii şi i-am rugat pe cei de la Inspectoratul Şcolar să organizăm poate chiar luna aceasta, sau luna viitoare, o masă rotundă, dacă este nevoie o să fim noi iniţiatorii, la care să ne aşezăm la masă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, autorităţile publice judeţene, reprezentanţii sindicatelor, reprezentanţii patronatelor, colegii de la Camera de Comerţ, reprezentanţii oamenilor de afaceri şi cei da la UCB şi să stabilim o analiză şi să lansăm o dezbatere mai lungă, pe trei luni de zile, în aşa fel încât anul şcolar 2014-2015 să venim cu specializările pentru licee cât mai bine ancorate, pe piaţa locală, să analizăm de ce este nevoie. Colegii de la AJOFM Gorj să ne spună « domne la nivelul judeţului Gorj nu mai am nevoie de 5.000 de jurişti, am nevoie de zidari, de metrolog, avem nevoie de aceste segmente, bazate şi pe nevoia de resurse umane din zonele respective ». Vă spun şi vă mărturisesc în fiecare miercuri la ora 12:00 sunt prezent la audienţe. De la colegii de la AJOFM am lista cu locurile de muncă libere la nivelul judeţului Gorj. Ştiţi câţi sunt interesaţi de acele locuri de muncă? Nici 2%. Cred că este în avantajul nostru să nu mai producem studenţi sau elevi de dragul de a avea elevi la liceu sau studenţi la facultate. Trebuie să vedem ce facem şi pe viitor”, a spus Claudiu Teodorescu.

Un nou liceu!

Prefectul a mai discutat cu directorii care au venit ieri la şedinţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi despre posibilitatea de a avea în municipiu un liceu cu predare exclusiv într-o limbă de circulaţie internaţională. Spune că părinţii sunt foarte interesaţi să-şi trimită copiii la o astfel de şcoală. „Am discutat şi astăzi şi a rămas pentru anul 2014-2015 să identificăm un colegiu la nivelul judeţului Gorj în care să fie predare exclusiv cu o limbă de circulaţie internaţională, că este engleză, că este franceză. Sunt mulţi oameni care şi-ar duce copilul la un liceu cu o astfel de structură. S-a discutat această propunere”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -