Prefectul Teodorescu, arhitect de serviciu

1
6

Actualul Prefect Radu Teodorescu este pus pe fapte mari. După ce a dus la îndeplinire o serie de obiective propuse pentru această perioadă, reprezentantul Guvernului în teritoriu a trecut şi la propria-i gospodărie. Birourile Instituţiei Prefectului vor fi „igienizate” în cursul anului, pentru că „se impunea acest lucru”. Prefectul nu a uitat nici de propriul birou. Teodorescu a înlocuit jaluzele „portocalii” din timpul fostului prefect, Liviu Andrei, cu nişte perdele diafane, elegante, demne de un birou prin care „tranzitează” miniştrii, prim-miniştrii şi oficiali ai Parlamentului European.

Prefectura este supusă în această perioadă unui program intens de igienizare. Acest lucru a fost confirmat chiar de prefect, care vrea să aducă un nou suflu instituţiei pe care o conduce. Nu de alta, dar, chiar se impunea acest lucru. Astfel că, o firmă specializată de curăţenie a luat la pas fiecare birou şi a respectat întocmai indicaţiile prefectului. Flori, perdele, covoare spălate, praf şters, totul ca Palatul Administrativ să strălucească în momentul în care ne calcă pragul oficiali ai statului, dar şi ai Europei. Prefectul nu a uitat nici de propriul birou. Teodorescu a înlocuit jaluzele „portocalii” din timpul fostului prefect, Liviu Andrei, cu nişte perdele diafane, elegante, demne de un birou prin care „tranzitează” miniştrii, prim-miniştrii şi oficiali ai Parlamentului European. „Nu puteam să nu am şi instituţia pusă la punct din această privinţă. Aranjăm tot ce se poate aranja în judeţul acesta. Am schimbat şi biroul prefectului, schimbări de jaluzele, perdele, covoare spălate. Managerul trebuie să se ocupe şi de partea administrativă şi de partea instituţională. Am considerat că la nivelul şi la rangul Instituţiei Prefectului în geamuri nu este frumos să stea jaluzele, ci este mai frumos să stea o perdea, o draperie, în ton cu mobilierul, pentru că este Instituţia Prefectului Gorj, şi mi se pare destul de normal să fie. Nu puteam să am în birou jaluzele. Nu contează culorile aici”, a spus prefectul, precizând că acţiunea nu are un substrat politic, acesta provenind din rândul PSD, iar Andrei de la PD-L, ci a considerat că era nevoie de o schimbare în acest sens, jaluzele anterioare având culoarea portocalie. Toate cele 28 de birouri ale instituţiei vor avea parte de acest program de igienizare, fiind şi modernizate, pe alocuri.

S-a dus vremea gândacilor

Anul trecut, la conferinţa organizată cu prilejul sărbătorii Sfântului Irodion, „Ocrotitorul Gorjului” şi-a făcut apariţia, din senin, un invitat, mai puţin obişnuit, prin breaslă. De când „a păşit” în instituţie, „musafirul” cu pricina s-a perindat, pe parcursul conferinţei, prin toată sala, ca şi cum era la el acasă. Acesta nu a scăpat nici de ochii vigilenţi ai presei, care, l-au urmărit îndeaproape, cu camerele de filmat sau aparatele. Se pare însă, că statutul de „VIP” nu îi displace deloc, pentru că „invitatul”, îmbrăcat tot în negru, s-a lăsat fotografiat, în toată splendoarea. Dacă v-am ţinut cu sufletul la gură, până acum, este momentul să vă dezvăluim, cine este misteriosul din spatele cortinei. Nici mai mult, nici mai puţin, la conferinţa organizată în Sala Maură, şi-a făcut apariţia un gândac, destul de mare. Surprinzător este faptul că autorităţile locale, nu au sesizat intrusul. O acţiune de deratizare, se dorea atunci, însă, nu s-a ridicat nici un deget pentru acest lucru. Ce s-ar fi întâmplat dacă la conferinţa de presă ar fi participat prim-ministrul sau chiar oficialul Parlamentului European. Nu ne-am fi făcut de „băşcălie”?

Norocul te pândeşte la uşa Prefecturii

Clădirea în care funcţionează Instituţia Prefectului şi alte instituţii de vază ale judeţului a început să prezinte semne de îmbătrânire. Pe alocuri, pe exteriorul clădirii se poate observa cum bucăţi însemnate de tencuială au picat şi mai mult vopseaua începe să se deprindă uşor-uşor de pe pereţi. Pe lângă faptul că este inestetic şi aproape imoral pentru o instituţia care se respectă, este şi destul de periculos. Să nu mai spunem că la uşa instituţiei rişti să te alegi cu un „mare noroc” pentru că porumbeii au ales să îşi facă culculşul chiar în candelabrele impozante de la intrare. Sigur actualul prefect va lua în considerare şi acest aspect care este mai mult decât însemnat şi care poate aduce o imagine mai mult decât negativă instituţiei. Programul de igienizare „impus” este unul mai mult decât binevenit, având în vedere aspectele prezentate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here