Pregătiri de iarnă, în linie dreaptă

0
26

Sezonul rece se apropie şi asta face ca pregătirea autorităţilor judeţene şi locale pentru a evita problemele cauzate de căderea zăpezii să intre în linie dreaptă! Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Gorj şi autorităţile locale dau asigurări că cetăţenii nu vor întâmpina neplăceri pe drumurile din judeţ, iar achiziţia materialelor necesare deszăpezirii a început.

Pentru a preîntâmpina problemele ce pot apărea odată cu venirea zăpezii, planul de iarnă a fost aprobat de Direcţia Regională de Drumuri Craiova şi de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. În judeţul Gorj există zone în care zăpada a dat bătăi de cap în iernile trecute, motiv pentru care reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Gorj şi autorităţile judeţene le vor acorda o mare atenţie, în acest an. „Aprovizionarea cu material antiderepant se face în această perioadă. Planul de iarnă a fost aprobat la nivel de direcţie, Direcţia Regională Craiova şi la nivel de companie. Noi suntem pregătiţi. Vom avea câteva puncte fierbinţi, precum: Godeanu, Rânca, defileul Jiului şi câteva zone pe care mai bate vântul: Câmpu Mare şi zona Filiaşului”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj. Cantităţile de materiale antiderapante folosite pe drumurile naţionale din Gorj sunt: 5 mii tone de sare şi 7.500 tone de nisip. De asemenea, activitatea va fi una intensă, 69 de utilaje încărcătoare fiind scoase pe drumuri pentru ca zăpada să nu încurce traficul rutier din Gorj.

Dispeceratul Primăriei Târgu-Jiu, activ

În cele două depozite ale Primăriei Muncipiului Târgu-Jiu există deja cantităţile de nisip şi sare necesare pentru deszăpezirea străzilor din oraşul brâncuşian. În acest moment, autorităţile locale se pregătesc pentru sezonul rece atât cu utilaje, materiale, cât şi cu forţa de muncă umană. Pentru ca situaţiile neplăcute cauzate de căderea zăpezii să fie combătute, în cadrul Primăriei Târgu-Jiu funcţionează un dispecerat unde se obţin informaţii din 4 în 4 ore de la Institutul de Meteorologie şi Hidrologie Târgu-Jiu. „Ne pregătim cu materiale antiderapante pentru perioada rece. Trebuie amintit aici nisipul şi sarea. Deja sunt pregătite acum. Se află, deja, în cele două depozite ale Primăriei Târgu-Jiu”, a menţionat viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu. Primăria municipiului Târgu-Jiu mai are nevoie de achiziţionarea a câtorva utilaje de deszăpezire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here