Acasa / Actualitate / Preluarea parcării de la Rodna, o afacere extrem de profitabilă pentru Primăria Târgu Jiu. Cine s-a ocupat de coordonarea activității

Preluarea parcării de la Rodna, o afacere extrem de profitabilă pentru Primăria Târgu Jiu. Cine s-a ocupat de coordonarea activității

Preluarea parcării Rodna de la Piața Centrală s-a dovedit o afacere extrem de profitabilă pentru Primăria Municipiului Târgu Jiu. În perioada sărbătorilor de iarnă, cel care s-a ocupat de coordonarea activității a fost chiar directorul Direcției de Patrimoniu, Marian Rotaru, devenit cunoscut prin pedichiura pe care i-a făcut-o la birou femeia de serviciu a instituției. Șoferii care au parcat la Piața Mare s-au trezit la geamul mașinii cu Marian Rotaru, care venea să le ia tichetele. „Am preferat să mă ocup eu pentru a nu exista vreun blocaj. Sunt persoane rău intenționate, care doresc să ne blocheze activitatea, să demonstreze că primăria nu este în stare să se ocupe. Cred că totul a mers foarte bine până acum. Ne dorim ca pe viitor să montăm bariere cu cartelă“, a spus Marian Rotaru.

„Media a fost de peste 2.000 de lei“

Suma încasată din taxa de parcare a fost, în mediem de peste 2.000 de lei, ceea ce înseamnă că taxa de concesiune de 8.000 de lei pe care Primăria Târgu Jiu o încasa pe lună era realizată în doar câteva zile. „Media încasărilor a fost de peste 2.000 de lei pe zi. Cred că încasările sunt mulțumitoare, iar preluarea parcării de către primărie este un lucru benefic pentru bugetul orașului“, a precizat Marian Rotaru. Încasările sunt la un nivel ridicat și pentru că taxa pentru cei care stau mai mult de 30 de minute este de doi lei, față de 1 lei/oră cât era înainte. „Cei mai mulți plătesc 1 leu pentru că nu stau mai mult de 30 de minute în piață“, a spus Rotaru.

Traficul în zona Podului Jiului, de coșmar

Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu au hotărât schimbarea modului în care se iasă din parcare. Astfel, mașinile intră de pe bulevardul Constantin Brâncuși și ies pe Digul Jiului. Din cauza acestui lucru, circulația pe podul Jiului a devenit infernală. „Am parcurs o distanță de 200 de metri, de la intrare pe podul Jiului și până la primele magazine, cam în 10 minute. Nu e normal așa ceva. Nu știu cine a avut ideea cu schimbarea semnelor, dar nu cred că soluția a fost cea mai bună. Trebuie să se fac ceva. E blocată toată circulația în zonă“, a spus un șofer.

Un comentariu

  1. Da, nu zice nimeni ca nu ar fi profitabilă….cu tarifele dublate!!! De aia 5sau 6 insi care o deservesc…aia nu papa si ei vreo 20000 lunar? ..pe minim. Lasă tata 1 leu si baga cartele cu unu care sa faca mentenanță…dar aia 6 insi unde mai freaca menta?!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*