Acasa / Actualitate / Primăria Albeni, sancționată de Corpul de control al prefectului

Primăria Albeni, sancționată de Corpul de control al prefectului

Șefii administrației publice locale din Albeni sunt la un pas de a fi sancționați de reprezentanții Prefecturii Gorj. Verificarea efectuată de Corpul de control al prefectului a scos la iveală numeroase abateri, iar juriștii instituției se pregătesc să ia măsuri aspre cu aleșii locali, în frunte cu primarul Ionuț Stan. Prefectul Ciprian Florescu spune că s-au constatat nereguli inclusiv în procedura de adoptare a bugetului local.

De când a ajuns primar, Ionuț Stan ține Primăria Albeni într-un scandal continuu. Certurile la ordinea zilei cu localnicii și cu funcționarii primăriei i-au adus numeroase reclamații la Instituția Prefectului, însă problemele lui Stan nu se opresc aici. Un control a scos la iveală mai multe nereguli în actul de administrație publică. Primarul și alți responsabili din instituție sunt acuzați că au pus în aplicare dispoziții și hotărâri netrimise la timp către prefect, că au aplicat taxe și impozite ilegale și că au achitat sporuri în afara legii. Potrivit prefectului Ciprian Florescu, s-a constatat că inclusiv hotărârea de consiliu local privind aprobarea bugetului local al comunei a fost emisă cu încălcarea prevederilor legale și că a fost pusă în executare fără a fi comunicată Instituției Prefectului pentru exercitarea controlului de legalitate.

„Știm ce probleme există”

Florescu le-a cerut deja juriștilor Prefecturii să aplice sancțiunile prevăzute de lege. „Corpul de control al prefectului a desfășurat o acțiune de verificare, informare și control la Primăria Albeni, iar raportul este finalizat. Știm ce probleme există la nivel de administrare a unității administrativ-teritoriale. Astăzi voi avea o discuție cu colegii mei din Corpul de control și Serviciul Juridic și vom stabili sancțiunile ce se impun a fi date celor care conduc destinele comunei Albeni”, a declarat prefectul Ciprian Florescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*