11.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăActualitatePrimarii gorjeni, la discuţii cu şeful CEO

Primarii gorjeni, la discuţii cu şeful CEO

La discuţiile de ieri cu şeful CE Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, edilii prezenţi i-au comunicat acestuia nemulţumirile şi problemele cu care se confruntă, în urma activităţii miniere şi energetice desfăşurate de unităţile companiei pe raza localităţilor pe care le conduc.

laurentiu-ciobotarica

Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, i-a convocat pe primarii din județ la discuţii. Întâlnirea a avut loc ieri, fiind prezenţi primarul din Motru, Dorin Hanu, primarul comunei Negomir, precum şi Florin Ţuilă, edilul din Cătunele. Edilul din Motru, Dorin Hanu, s-a arătat îngrijorat de soarta mineritului, acesta declarând că omenii se tem de disponibilizări. „Vom vedea tematica şi în funcţie de conjuctură vom ridica problemele care ne interesează în zonele noastre. Pe mine mă interesează foarte mult stabilitatea locurilor de muncă în zona Motrului. Aţi văzut ultimele zvonuri care bulversează cetăţenii municipiului Motru, mai ales că noi suntem dependenţi total de cele două cariere din Motru şi orice dearapaj din acesta cu privatizări, cu tot felul de zvonuri, destabilizează populaţia municipiului Motru şi pe mine mă deranjează foarte mult acest lucru”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.
Deşi nu a fost invitat la această întrevedere, edilul de la Cătunele, Florin Țuilă, a mers şi el la Divizia Minieră, principala problemă ridicată de acesta fiind refacerea zonelor afectate de lucrările miniere. Edilul din Negomir, Ion Gruescu, a vorbit și el despre problemele la care caută soluţii. „La data la care vorbim, comuna este afectată în continuare de lucrările miniere prin exploatarea minieră Pinoasa, am eliberat săptămâna trecută 12 autorizaţii de demolare, deci încă se demolează case”, a declarat primarul comunei Negomir, Ion Gruescu. La întrevederea convocată de Laurenţiu Ciobotărică au venit și primari care nu au fost invitați. Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a participat și el la întâlnire, alături de Florin Cârciumaru.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -