spot_img
12.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăActualitatePrimarii, nemulțumiți de bugetul pentru alegeri

    Primarii, nemulțumiți de bugetul pentru alegeri

    Prezenţi la prima ședinţă organizată pe tema alegerilor locale, primarii judeţului nu au ezitat să ceară şi bani pentru buna organizare şi desfăşurare a acestor alegeri. O parte din primari, cum a fost cel al municipiului Motru spun că banii pentru organizarea alegerilor locale trebuiau repartizați separat odată cu împărţirea bugetului local, alţii însă cred că normal era să li dea fonduri.

    Primarul localităţii Stăneşti, Vasile Pârvulescu, spunea vineri că îi este teamă de intrarea într-un blocaj financiar, urmare a bugetului mic. „Nu-mi ajung banii nici pentru investiţiile pe care le am în atenţie, voi cere bani la Guvern”, a mai spus primarul Pârvulescu. Nemulţumit s-a declarat a fi şi primarul localităţii Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, supărarea mare a acestuia fiind şi aceea că nu i s-au repartizat bani şi pentru lucrările pe care le are pe agenda de lucru. Mihuţescu a mai spus că i se părea normal ca pe lângă documentaţia dată la şedinţă să li se dea şi bani. La polul opus s-a aflat primarul localităţii Săcelu, Ion Voica, care a declarat că nu este îngrijorat și că lucrurile se vor clarifica pe parcurs.

    Prefectul: „Asigurăm birotica”

    Ședința de vineri a fost condusă de prefectul județului, Liviu Andrei, care va fi prima persoană răspunzătoare de buna organizare a alegerilor locale. Acesta a precizat că „primarii vor primi bani pentru alegeri de la Consiliul Judeţean, noi vom asigura materialele de birotică”. Reprezentanta Consiliului Judeţean, la întâlnirea cu pricina, Zoica Zamfirescu, a precizat că primarii trebuiau să-și prevadă sumele de bani necesare încă de la împărţirea bugetului şi asta ca urmare a faptului că „noi vom aloca bani doar pentru alegerea președintelui Consiliului Județean și a consilierilor județeni”. În cadrul şedinţei de vineri a fost prezentat cadrul legislativ şi măsurile organizatorice, atribuţiile autorităţilor locale, arondarea la secţiile de votare şi calendarul alegerilor. Potrivit prevederilor legale pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, birourile electorale ale secţiilor de votare sunt constituite dintr-un preşedinte, un locţiitor al acestuia şi 5 membri în cazul secţiilor de votare din comune şi oraşe, respectiv 9 membri în cazul secţiilor de votare din municipii şi din sectoarele municipiului Bucureşti. În acest sens, primarii vor dispune măsurile necesare pentru ca cel târziu la data de 21 mai 2012 să înainteze la Instituţia Prefectului Gorj, prin registratură, propuneri scrise cu persoanele din rândul cărora preşedintele tribunalului, prin tragere la sorţi, va desemna preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare. Propunerile înaintate de primari vor fi făcute separat pentru jurişti, separat pentru alte persoane care se bucură de prestigiu în localitatea în care domiciliază şi nu fac parte din niciun partid politic care au studii superioare şi separat pentru alte persoane care se bucură de prestigiu în localitatea în care domiciliază şi nu fac parte din niciun partid politic care au studii medii. Pentru realizarea acestei acţiuni, primarii vor organiza în perioada 16 aprilie – 16 mai 2012, primirea şi înregistrarea de cereri din partea persoanelor interesate pentru a fi incluse de prefect în lista cu jurişti şi alte persoane cel puţin cu studii medii, din rândul cărora se va efectua tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: