Acasa / Actualitate / Primarul Romanescu a trecut la tăieri de fonduri? Tudor: „Dă cu parul, cu ghilimelele de rigoare, în tot ce înseamnă cultură”

Primarul Romanescu a trecut la tăieri de fonduri? Tudor: „Dă cu parul, cu ghilimelele de rigoare, în tot ce înseamnă cultură”

Cu mâna întinsă la Consiliul Județean. După ce rectificarea bugetară a Guvernului l-a lăsat cu un gust amar, primarul Municipiului Târgu Jiu așteaptă sume mai consistente de la șeful județului. Romanescu îl atacă pe linie politică pe Cosmin Popescu, amintindu-i că în 2020 funcția sa va depinde în mare măsură de votul târgujienilor.

„Știu că președintele Consiliului Județean a fost câteva zile în concediu și nu am vrut să îl deranjez în această perioadă, dar înainte de a pleca în concediu ne-a cerut o situație, pe care am și înaintat-o către Consiliul Județean (CJ). Mi-a spus că este o solicitare pertinentă. La noi nu au fost doar cifre aruncate pe hârtie. Am și motivat cu investițiile și cu sumele de care avem nevoie. Încă mai trăiesc cu speranța că, la un moment dat, măcar CJ va ține cont de situația de la Târgu Jiu și va încerca să echilibreze aceste sume. Am pierdut un milion de euro după rectificarea de la nivel național. Nu mă aștept să primesc în integralitate această sumă de la CJ, dar mă gândesc că și Cosmin Popescu, la fel ca mine, dacă dorim să mai candidăm în 2020, luăm în calcul și cetățenii din Târgu Jiu. Prin votul uninominal prin care va trece în 2020, are nevoie și de susținerea celor din Târgu Jiu, care au o pondere semnificativă în numărul de voturi de la nivel județean”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Banii pentru investiții, fără investiții

Nevoia de bani invocată de primar nu-l mișcă pe viceprimarul Adrian Tudor care întărește spusele colegului Aurel Popescu: bugetul creionat de primar a fost unul greșit. „Marcel Romanescu aruncă din nou petarde în spațiul public. Primăria Târgu Jiu nu a fost în niciun moment în pericol să pună lacătul pe uși. Este un buget pe care l-a creionat personal. A dus foarte mulți bani pe investiții, știind și spunându-i cu toții că nu poți să cheltuiești atâția bani într-un an de zile, pentru că nu poți să le realizezi. Un primar responsabil și gospodar, asigură în primul rând funcționarea orașului. Aici e vorba de lucrări de întreținere, lucrări edilitar-gospodărești și apoi aloci bani pentru proiecte de investiții. A primit bani pentru investiții cât a cerut, pentru că a început să se văicărească, să spună că o să fie un șantier peste tot, că o să revoluționeze orașul, dar PSD nu este de acord. Noi, consilierii PSD, i-am votat bugetul așa cum a dorit. Spunea că orașul o să fie un mare șantier, dar nu vedem nimic. Din păcate, va rămâne și în acest an cu bani necheltuiți. Se plânge că nu îi dă Guvernul bani. Ai bani în buget, pe care nu ești în stare să îi cheltuiești pe investiții. Sunt aproximativ 6 milioane de lei necheltuiți din fondul de investiții și care nu pot fi duși, conform legii, către alte capitole”,

Cultura, pe lista neagră

Viceprimarul Municipiului Târgu Jiu susține că din cauza unei creionări greșite a bugetului, instituțiile subordonate Primăriei au de suferit. Edilul ar fi trecut la tăieri de fonduri. „Nu e normal că ceri Centrului Brâncuși să dea bani către proiectele edilitar-gospodărești, în condițiile în care operele lui Brâncuși au nevoie de intervenții. La fel, a luat bani și de la Teatru. Stai într-o parte pe o grămadă de bani pe care nu ai fost în stare să îi cheltuiești și, pe de altă parte, omori toate direcțiile astea. Dă cu parul, cu ghilimelele de rigoare, în tot ce înseamnă cultură. Trebuie să înțelegem că acest oraș are o moștenire culturală care trebuie întreținută și promovară. Aceste declarații, că nu dă voucherele de vacanță pentru că nu i-a dat PSD, sunt declarații de om politic populist și atât. Adică ai susținut concerte în centru ca să promovezi turismul, dar nu dai vouchere?”

14 comentarii

 1. Fratilor,am ales pana am cules cu acest primar.Bate campii si vede peste tot numai dusmani care-l saboteaza.Nimic mai fals.Acesta dincolo de faptul ca este un nepriceput in probleme edilitar-gospodaresti, nici nu stie sa lucreze cu oamenii.O tine tot intr-un scandal in spatiul public si nu se vede demarata nicio investitie serioasa.Doar acuze la adresa tuturora,aroganta ieftina, care-i sora buna cu prostia si iata ca trece si acest an calendaristic, fara a fi demarat un santier de lucrari la proiectele promise.O catastrofa si un om de nimic, acest Romanescu.

  • Ha, ha, ha, cine vorbeste. Bortosul de vice care toata ziua taie frunza la caini. Oare nu ti e rusine sa semnezi statul de plata dle vice adi? Cum sa iei 167 de milioane salariu , dormind cu capul pe birou?

   • 167 de milioane salariu? Pai cu cate guri mananca dom vice Adrian? Cam ce face el pentru banii astia? Muta Jiul ,,,,mai la vale?

 2. uite cine pe mainile cui se afla fraiele si banii orasului: un romulan isteric si un intarziat cu fruntea lata si ifose de mare profesor, dar discurs de potcovar. vai de steaua noastra…

 3. Pai si ce treaba ai dumneata domnule viceprimar Adrian Tudor cu actul de cultura? Bine , sa nu ne spuneti ca sunteti specialist in cultura cartofului , cu care semanati din ce in ce mai mult. La rotunjime.

 4. …si cata treaba are Romanescu, nu doar cu actul de cutura,care este inaccesibil intr-o imobil cumparat de primarie cu multi bani, dar continua sa se degradeze vazand cu ochii, fara sa-i pese ilustrului incompetent edil sef al primariei, pastorita atat de lamentabil.

  • Sa zici merci ca Romanescu a reusit sa cumpere Casa de Cultura cu toata opozitia PSD ului Tg Jiu , fiindca mafia imobiliara PSD reprezentata prin iepurasii Ciocazeanu, Petcu si altii intentiona sa puna mana pe cladire . La fel au procedat si reusit sa puna mana pe terenul de langa Banca Comerciala pe care Romanescu ar fi vrut sa construiasca o mare parcare ce ar fi rezolvat problema parcarilor pe Geneva . Sau poate vorbim de cinematograful Dacia pe care mafia PSD la matrasit lui Sarcina , fostul baiat bun la toate al PSD Gorj . Mai vrei exemple draga viciule gras precum un ardei umplut?

 5. Bai, Gigel tembel, a cumparat-o primaria si nu favoritul tau,iar majoritatea din CL sunt pesedisti.Acum, daca au cumparat-o, o lasa de izbeliste, devenind o ruina?Apoi, ce dracului de mare parcare se facea de terenul acela de 0, 040 ha, nepotrivit pozitionat si pentru circulatia autovehicolelor?!Si mai scoti narozii din gura si in legatura cu cinematograful Dacia, unde actualul supermarchet functiona deja, inaintea venirii la primarie a neispravitului de Romanescu.Ce exemple mai vrei tu, interlopule, de vreme ce in oras in cei peste doi ani de cand favoritul tau este primar, nu s-a miscat nicio investitie serioasa pentru Targu Jiu?Tot o dati cu vicele gras precum un ardei umplut, pai in primul rand cel care iti raspunde nu este persoana pe care o jignesti, iar in al doilea rand limbajul pe care il folosesti denota un personaj cu un caracter obscen si impins in fata de interese obscure.

  • Tocmai asta spuneam mai prostalaule cu burta mare , ca mafia PSD a smenuit cinematograful si l au dat pe spaga lui Sarcin care la randul sau la dat mai departe, ca de , trebuia sasi recupereze spaga data la mafia PSD, , ai dreptate , inainte de venirea lui Romanescu la primarie. Jefuirea municipiului de toate cladirile , terenurile si spatiile comerciale foste de stat au fost jefuite inainte de descalecatul lui Romanescu. Dupa voi mafia PSD , POTOPUL, mai draga Adita.

 6. Un adevar trebuie spus, adica orasul Targu Jiu arata jalnic in multe zone, inclusiv in parcul central unde sunt si operele lui Constantin Brancusi.Nu stiu daca cei care raspund de buna gospodarire a orasului au dat pe acolo de luni bune,in schimb inaripatele ciori isi fac de cap, aruncandu-si excrementele in capul oamenilor, aleile si bancile sunt pline de mizerie, incat promenada a devenit imposibila, in special in partea din spre parc, unde si mirosul este ingrozitor.Iar pe trotuarul, vizavi de piata, pur si simplu nu se mai poate circula, fiind sufocat de…c…ciorilor.Altceva, mai trebuie spus, adica Parcul Central este si prost protejat si ingrijit peisagistic, multa vegetatie uscata, cea din jurul fantanii arteziene aratand jalnic, dar nu numai acolo.Rugam municipalitatea sa intervina urgent pentru a inlatura pata de rusine de pe obrazul orasului,intalnind si foarte multi turisti dezamagiti de proasta gospodarire a orasului nostru.

 7. Pupa-l adanc in …pe Dodel Romanescu, lingaule!Sunteti niste nemernici, hastagistilor, cloaca de isterici in spatiul public La voi prostia si rautatea, se vede treaba, ca nu imbatranesc niciodata!!

 8. Gigelut,invata gramatica limbii romane,sau cel putin roaga-l pe Romanesko sa-ti corecteze comentariul cu pricina.Vezi, daca n-ai invatat abc-ul limbii romane?!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*