14.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Actualitate Prioritățile primarului Romanescu, la început de an

Prioritățile primarului Romanescu, la început de an

2021 va fi un an greu dar cu investiții, susține primarul Marcel Romanescu. În Târgu Jiu în următorii patru ani, mai multe proiecte finanțate prin fonduri europene trebuie finalizate, de aici și promisiunile autorității publice. Pe lista investițiilor se numără cel mai mare parc de agrement din Oltenia dar și Centura Municipiului Târgu Jiu, un proiect abandonat de vechiul Guvern.

„Sunt multe lucruri pe care încercăm să le dezvoltăm în acest an. Este un nou început din toate punctele de vedere. Este un nou început pentru mandatul meu de primar, pentru că nu au trecut decât trei luni de la momentul în care am fost reales. Sper să fie un nou început pentru întreaga populație, odată cu apariția acestui vaccin, să ne întoarcem la viața normală. Pe de altă parte, să înceapă să se dezvolte din nou partea economică, pentru că am avut de suferit atât noi, ca autorități publice locale, dar și cetățenii și societățile comerciale. 2021 este un nou început pentru municipiul Târgu Jiu. Este primul an după contractarea proiectelor, și pe fonduri europene, și pe fonduri guvernamentale. Din 2021 până în 2024 avem la dispoziție patru ani de zile în care trebuie doar să le implementăm. Avem semnate contracte pe fonduri europene în valoare de 70 de milioane de euro, care încep să se implementeze din 2021”, susține primarul Marcel Romanescu.

Lista „MUST DO”

Pe lista prioritățile se află proiecte legate de infrastructură,educație, cultură și spații verzi. „De exemplu, la proiectul legat de iluminatul public pe bază de LED, doar se așteaptă finalizarea în această lună a proiectului și a studiului de fezabilitate, urmând să se dea ordinul de începere a lucrărilor. La fel, proiectul din zona Narciselor, cu acel parc de agrement, cel mai mare parc de agrement care există în acest moment în Oltenia, un proiect pe 17 hectare, evaluat la 3,5 milioane de euro. De asemenea, vorbim de 70 de milioane de euro care vin pe fonduri guvernamentale. Ne referim aici la proiectul legat de Centura municipiului Târgu Jiu, care se ridică la 44 de milioane de euro. La momentul acesta nu mai există nicio problemă legată de începerea acestor lucrări. Urmează să se emită ordinul de începere. Nu știu când va emite CNAIR acest ordin, dar sper să fie cât mai curând. Sunt sigur că odată cu 1 martie, ordinul de începere poate fi dat. Avem de asemenea celelalte obiective finanțate de CNI. Am predat amplasamentul pentru bazinul acoperit. Cred că până la începutul primăverii vom avea un rezultat și pentru Casa de Cultură. Este așadar un an extrem de încărcat. Sper ca odată cu începutul unui nou Guvern, să am și sprijinul Guvernului în toate proiectele pe care le avem în dezvoltare”, a mai trasmis edilul șef.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente