Profesor gorjean, cercetat penal pentru că a înșelat 150 de elevi cu tabere în SUA și Japonia

1
71

Poliţiştii gorjeni s-au autosesizat cu privire la asociaţia unui profesor din municipiul Târgu Jiu, care este acuzată că a abandonat aproximativ 150 de elevi din toată ţara în diferite aeroporturi din lume. Tinerii se întoarceau din tabere organizate în Statele Unite ale Americii şi Japonia de Asociaţia Young Partners For Civil Society Development, dar nu au avut bilete de întoarcere în ţară.

Unii copii au rămas blocaţi pe aeroportul din Viena, iar alţii pe cel din Tokyo. Părinţii au aflat că nu există bilete de întoarcere în ţară şi au fost nevoiţi să le plătească. Asociaţia este condusă de Iulian Ghinoiu, profesor de istorie la Şcoala gimnazială „Constantin Săvoiu“ din Târgu Jiu, care este de negăsit. Acesta se află în concediu de paternitate şi nu a mai venit la şcoală de mai mult timp.  Jurnaliștii au contactat-o pe soția acestuia, care era confuză și a spus că nu știe ce se întâmplă și nici unde se află soțul său.

Profesorul este cercetat pentru înşelăciune

„Având în vedere articolele apărute în mass-media, referitoare la modul defectuos al organizării unei deplasări în străinătate, de către Asociaţia Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, pentru un grup de elevi, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, fapta prev. si ped. de art. 244 alin.1 Cod Penal, urmând ca după administrarea întregului material probator sa fie propuse măsuri legale.  Cercetările se vor efectua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu“, a spus Corina Scurtu, purtător de cuvânt al Poliţiei Gorj“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here