7.7 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 26, 2021
Acasă Actualitate Proiect în linie dreaptă la complexul sportiv

Proiect în linie dreaptă la complexul sportiv

- Advertisement -

În viitorul apropiat, târgujienii vor putea urmări meciurile echipei favorite, Pandurii de pe un stadion de nerecunoscut, cu 2 tribune acoperite zeci de mii de locuri de parcare, toate după ultimele standarde UEFA. Procedura de achiziţie a început deja, asigură primăria Târgu-Jiu care spune că lucrările vor începe din 2015.

Târgu-Jiul va avea un adevărat complex sportiv, a cărui finanţare este asigurată prin Compania Naţională de Investiţii. Deja administraţia publică locală spune că se fac demersurile procedurii de achiziţie stadionul municipal va deţine două tribune principale, dar cel mai important este că reconfigurarea lui ţine seama de normele UEFA. „Soluţia optimă, cea care a fost avizată la Ministerul Dezvoltării dintre soluţiile prezentate de proiectant a fost aleasă cea cu două tribune principale, cu o capacitate totală de 12.386 de locuri, acoperite, renunţându-se la cele două peluze. Pe partea de nord, înspre Sala sporturilor se va realiza un hotel de patru stele, iar opus pentru simetrie, în zona de sud se va realiza un corp administrativ pentru birouri şi spaţii conexe”, a declarat Raul Chiriac, şef Serviciu de investiţii Primăria Târgu-Jiu.

Noul stadion nu omite nimic

De asemenea, va fi o comunicare între zona de lucru a presei şi zona sportivilor, va exista şi o zonă VIP cu 990 de locuri în tribune, iar locurile de parcare nu vor fi o problemă, numai la nivel subteran existând 230. Tribuna principală va avea pe lângă zona VIP, alte 5000 de locuri, iar la ultimul nivel, al V-lea, va fi zona presei cu 280 de locuri cu toate spaţiile conexe. Problema iluminatului va fi soluţionată corespunzător, pentru că o dată reconfigurat stadionul, sistemul trebuie modificat integral. „Construcţia va fi prevăzută cu toate instalaţiile, implicit cu o nouă nocturnă ce va asigura un iluminat optim. Din cauza copertinelor existente, instalaţia existentă nu mai are unghiul de acoperire suficient pentru iluminarea stadionului şi nici estetica nu ar mai corespunde. Din punct de vedere urbanistic, în interiorul stadionului se va căuta o calitate a imaginii cât mai bună”, a declarat Raul Chiriac, şef Serviciu de investiţii. Studiul de fezabilitate durează 18 luni, spun reprezentanţii primăriei Lucrările vor începe imediat după semnarea contractului de achiziţie, cel mai probabil în primul trimestru din 2015.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente