Acasa / Actualitate / Propunere făcută de un medic cunoscut din Gorj: „Este nevoie să se facă un spital nou“

Propunere făcută de un medic cunoscut din Gorj: „Este nevoie să se facă un spital nou“

Bogdan Niculescu, șeful Secției de Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, susține că este nevoie de construcția unui noi spital în reședința județului Gorj, deoarece actualele clădiri nu mai corespund: „Este nevoie să se facă un spital nou, pentru cele trei locații nu sunt  deloc  corespunzătoare față de ceea ce este în prezent în sistemul de sănătate din Gorj. Sunt trei spitale care consumă foarte mult, mă refer la întreținerea lor, personal foarte mult, sunt în trei locații diferite, iar pacienții sunt plimbați de la chirurgie la pediatrie, sunt aduși la tomograful, care nu încă nu a venit“, a spus medicul Niculescu la o emisiune la Tele 3.

„Ceea ce se face acum este o spoială“

Medicul Bogdan Niculescu spune că s-au purtat discuții cu deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, și cu Marcel Romanescu, primarul orașului Târgu Jiu.  „Discuțiile au fost îmbucurătoare pentru mine, deoarece s-a găsit și locația pentru construcția noului spital. Nu este nevoie de o suprafață foarte mare. Ar fi nevoie de 500 de metru lungime și de 200 de metri lățime, dar trebuie să aibă deschidere pe două străzi. De asemenea, trebuie să aibă parcări, heliport și toate dotările necesare. Trebuie să fie de aproximativ 500 de paturi, deoarece cel actual, de 1.000 de paturi, este suprasolicitat. Undeva la 30 milioane de euro ar costa un spital nou. Ceea ce se face acum este o spoială, cu anveloparea. O Dacie veche rămâne tot veche, indiferent de ce modificări îi aduci. Totul este la nivel de discuții“.

Un comentariu

  1. sa se faca doua ,unul pentru spagari nesimtiti si incompetenti si unul pentru medici care sunt constienti ca sunt renumerati corect si nu au nevoie de spaga.si la capitolul asistente trebuie regandit sistemul,acestea ar trebui sa fie evaluate de pacienti ,apartinatori si mai ales de specialisti in domeniu prin testare profesionala periodica,in acest moment asistentele din spitatele din tg jiu sunt la nivelul de infirmiere.in plus sunt lipsite de bun simt si au o problema cu colectarea de spagi de tot felul.pentru toate acestea sunt vinovati cei care stiu aceste probleme dar se bucura de atentii de la pacienti si merg inainte de parca totul at fi normal si corect.rusine pentru tot sistemul sanitar de stat din Gorj de la femeia de serviciu pana la nesimtitul de Capota .

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*