23.2 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăActualitateProtecţia Copilului Gorj a scos la vânzare aurul moştenit de la un...

Protecţia Copilului Gorj a scos la vânzare aurul moştenit de la un asistat

Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj şi-a scos moştenirea la vânzare. În urmă cu trei ani, un asistat a lăsat o adevărată avere instituţiei, pe care acum conducerea vrea s-o valorifice. Cu banii adunaţi, conducerea direcţiei vrea să cumpere un imobil pentru persoanele adulte cu handicap pe care le au în îngrijire.

Un apartament cu două camere în municipiul Târgu-Jiu, 60.000 de lei în cont şi numai puţin de 50 de grame de aur, toate acestea constituie moştenirea lăsată instituţiei, drept mulţumire pentru modul în care a fost îngrijit. Potrivit conducerii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj, moştenirea primită îşi are povestea ei. Proprietarul acestor bijuterii s-a aflat multă vreme în grija specialiştilor de la Căminul de Bătrâni Suseni, şi pentru că nu a avut moştenitori, asistatul a lăsat întreaga lui avere instituţiei de protecţie. Averea se află în custodia direcţiei de trei ani, însă, acum conducerea actuală a decis s-o valorifice. „Proprietarul acestor bani şi bunuri a lăsat moştenire direcţiei un apartament cu două camere, un cont în bancă cu 60.000 de lei şi 50 de grame de aur în bijuterii. Am scos la vânzare aurul, iar cu banii adunaţi plus cei din bancă şi cu ceea ce vom obţine pe apartamentul pe care îl vom scoate la vânzare în perioada următoare vrem să achiziţionăm un imobil mai spaţios pentru persoanele adulte cu handicap. Nu avem cum să valorificăm aceste bijuterii decât prin vânzarea acestora, pentru a ne putea folosi de moştenirea lăsată de acest asistat”, a declarat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Bijuteriile şi aurul dentar scoase la vânzare

Mai exact, la vânzare au fost scoase deocamdată bijuteriile din aur, pentru care se aşteaptă potenţiali cumpărători. Deocamdată, la uşa direcţiei nu a bătut nimeni interesat să le cumpere. Bijuteriile au aparţinut soţiei acestui asistat, care a dorit să le lase moştenire prin testament direcţiei şi au 50 de grame în total. Este vorba despre o pereche de cercei, două verighete, o brăţară şi o brăţară pentru ceas. Proprietarul a mai lăsat şi doi bani vechi din argint pe care de asemenea conducerea instituţiei i-a scos la vânzare. Preţul pentru gramul de aur este mult mai mic faţă de cel perceput pe piaţă, tocmai pentru a avea clienţi. Deocamdată însă, nici un potenţial cumpărător nu şi-a arătat interesul: „Abia a fost dat un anunţ în acest sens şi sperăm ca în perioada imediat următoare să avem şi clienţi”, a spus Sorin Torop, lider sindical. Cu banii adunaţi din vânzarea bijuteriilor din aur, cei proveniţi din înstrăinarea apartamentului precum şi cu suma din bancă, se doreşte achiziţionarea unui imobil pentru persoanele cu handicap adulte.

Aur mondial pentru România la canotaj

0
România a câştigat medalia de aur în proba feminină de dublu vâsle, prin Andrada-Maria Moroşanu...

Licean târgujian, medalie de aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică

0
Mihai Bratu, elev la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, a câștigat medalia de...

USR se prăbuşeşte în sondaje

0
Un sondaj CURS arată că USR se prăbuşeşte în ceea ce priveşte intenţia de vot,...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!