Protest fără scandări în Piața Prefecturii

0
33

Aproximativ 50 de persoane s-au strâns sâmbătă seara în Piața Prefecturii din centrul municipiului Târgu Jiu, pentru a protesta față de guvernarea PSD și modificarea legilor justiției. Protestul a fost liniştit, pentru că cei prezenţi nu au scandat. Doar câțiva jandarmi au fost prezenți la protest.

Printre protestatari s-au numărat şi mulţi pensionari. Igor, pensionar pasionat de fotografie, a fost nemulțumit că în piață na au venit mai multe persoane: „Am ieşit în piaţă în speranţa că şi vocea noastră va fi auzită, iar legile justiţiei nu vor fi modificate. Speram să iasă mai mulţi oameni, dar nu am avut această şansă. Probabil că oamenii dorm ori s-au adaptat milogelii celor de la PSD. Cred că nu avem nicio şansă. Este multă linişte“.

Mihai, pensionar, a venit la protest împreună cu soţia sa. Cei doi au purtat pe ei drapelele României şi pe cel al Uniunii Europene. „Nu dorim ca legile justiţiei să fie modificate în favoarea infractorilor. Avem aceleaşi ţeluri pe care pe au protestatarii din ţară. Vrem să fim liberi, să trăim în mod democratic, să ne aducem copiii acasă şi să le creăm locuri de muncă, iar legile ţări să fie respectate. Am luat tricolorul pe mine pentru că întotdeauna sunt mândru că sunt român. Este ruşinos faptul că am invitat guvernul Japoniei să vină în ţara noastră şi le-am întors spatele. Ruşine să le fie“, spus pensionarul.

Cristina, avocat de profesie, a participat la protest: „Am ieşit în piaţă pentru a spune «Nu Corupţiei», justiţia trebuie să fie liberă şi independentă, iar un stat de drept nu poate funcţiona decât pe baza unor legi corecte şi a unor legi funcţionale“. Protestul s-a încheiat fără incidente, după aproximativ două ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here