spot_img
13.9 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 8, 2024
Altele
    AcasăActualitateProtest în prima zi de şcoală

    Protest în prima zi de şcoală

    Acuzaţii grave dar şi demisii la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru

    Au început prima zi de şcoală cu un protest şi au de gând să treacă la grevă generală. Este cazul cadrelor didactice de la Colegiul Naţional „George Coşbug” din municipiul Motru care, supărate că unitatea lor va fi comasată cu o şcoală generală au protestat vehement asupra deciziei luată de Consiliului Local. În acelaşi timp, în semn de protest, directorul unităţii şi-a depus astăzi demisia pe masa conducerii municipiului Motru.

    Nu vor comasare cu o şcoală care i-ar trage în jos. Spun profesorii care ieri, au ieşit în curtea şcolii să protesteze faţă de hotărârea Consiliului Local din subordinea Primăriei Motru de a uni cele două unităţi de învăţământ care împart aceeaşi curte, dar şi sală de sport. Motivele sunt variate, iar cel mai important se referă la faptul că liceul este cotat ca fiind unul dintre cele mai bune din judeţ, iar şcoala generală a înregistrat rezultate mai slabe în ultima vreme: „Nu vrem această comasare şi mai ales suntem supăraţi pentru că, pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic, dacă suntem sau nu de acord cu această decizie. Comasarea cu o şcoală care are rezultate din ce în ce mai slabe nu ne face cinste, nu ne face decât să ne tragă în jos, iar liceul nostru a ajuns un brand, pentru că se numără printre cele mai bune colegii din judeţ. Ne-am trezit pur şi simplu cu decizia luată. Nu ştim de ce vor să ne comaseze, pentru că şcoala nu are nici o problemă cu elevii. Nici economie nu se face cu această comasare”, a declarat unul dintre protestatari, profesorul Nicolae Negrea, din cadrul Colegiului Naţional „George Coşbuc”. La protestul spontan s-au alăturat şi elevi dar şi profesori pensionari care au debutat la Colegiul Naţional „George Coşbuc”: „Eu aici am debutat, dar aşa ceva nu am crezut că se va întâmpla. Sunt profesor pensionar şi nu credeam că trăiesc să văd cum se dărâmă învăţământul. Rezultatele acestui liceu sunt foarte bune aici, iar la şcoala de dincolo au scăzut. Noi vrem să se continue această tradiţie bună, şi nu vrem să se termine totul care a început cu trudă. Sunt nişte interese aici pe care noi le ştim, dar nu le spunem”, a spus profesorul pensionar, Vasile Lupu.

    Directorul liceului şi-a dat demisia

    În cancelaria Colegiului Naţional „George Coşbuc”, supărarea este şi mai apăsătoare. Directorul unităţii de învăţământ şi-a dat ieri demisia în semn de protest faţă de măsura deja votată de consilierii locali care priveşte unirea celor două unităţi de învăţământ: „Mi-am dat demisia din funcţia de director al colegiului pentru că nu sunt de acord cu această decizie de a ne comasa cu şcoala de lângă noi. Şi la şedinţa de consiliu am expus această dorinţă de a demisiona, pentru că, personal nu sunt de acord cu această decizie. În rest, acest proiect poate decurge, este un complex întreg de probleme, iar eu nu subscriu acestei probleme. Consider că nu este oportună această comasare şi din acest motiv, voi rămâne în continuare profesor şi atât”, a declarat Valeriu Drulă, directorul Colegiului Naţional „George Coşbuc”. Preşedintele sindicatelor din învăţământ, Gheorghe Mija s-a aflat şi el în mijlocul vâltorii pentru a căuta o soluţie în rezolvarea acestei probleme apăsătoare pentru cadrele didactice de la Colegiul Naţional „George Coşbuc”.

    Comasarea şcolilor, o soluţie pentru atragerea fondurilor europene

    La Primărie însă, problema este foarte simplă. Conducerea Primăriei a luat această decizie după ce Inspectoratul Judeţean Şcolar Gorj a cerut să se dea o situaţie în ceea ce priveşte comasarea acestor două şcoli. „În şedinţa Consiliului Local s-a votat în unanimitate proiectul de hotărâre prin care s-a stabilit comasarea celor două unităţi de învăţământ care împart aceiaşi curte şi aceiaşi sală de sport. Decizia a venit după ce Inspectoratul Şcolar ne-a cerut o decizie în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ din localitate. Problema este că au avut o justificare şi în şedinţă s-a aprobat această comasare. Şcoala avea un exces de locaţii, iar colegiul avea un exces de elevi, şi atunci aceştia urmau cursurile în sălile şcolii generale. După cum ştiţi utilităţile se plătesc acum pe elev, iar numărul fiind mai mare al elevilor după comasare, atunci vor putea accesa şi fonduri europene, pentru realizarea unor proiecte, care să-i ajute pe elevi”, a declarat Tudor Dobrică, viceprimar Primăria Motru. Comasarea acestor două şcoli ar mări automat numărul elevilor, fapt ce ar deveni un avantaj în obţinerea de fonduri europene cu care ar fi puse în aplicare proiecte benefice pentru cei peste 1.800 de elevi care învaţă în acest moment la cele două unităţi de învăţământ.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: