Acasa / Actualitate / Răsturnare de situație în accidentul din centrul municipiului Târgu Jiu. Ce povestește tânărul aflat la volanul autoturismului BMW

Răsturnare de situație în accidentul din centrul municipiului Târgu Jiu. Ce povestește tânărul aflat la volanul autoturismului BMW

Răsturnare de situație în cazul accidentului care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă pe bulevardul Constantin Brâncuși, din Târgu Jiu. Șoferul autoturismului BMW susține că circula cu o viteză de 40 km./oră și că mașina albastră, Skoda, a intrat frontal, pe contrasens, cu viteză foarte mare. Ferdi, în vârstă 21 de ani, povestește că mergea să cumpere mâncare, iar accidentul a avut loc la mică distanță de la sensul giratoriu de la sediul primăriei. Acesta nu exclude ca cealaltă mașină să fi participat la o cursă: „Mergeam normal pe stradă, fără să am viteză mare. El a venit cu viteză pe contrasens și m-a lovit frontal. Nu știu de ce a intrat pe partea mea de mers. A ieșit brusc și nu am mai avut timp să-l evit. Avea viteză foarte mare, cred că 120 – 130 km/oră. Eu aveam 40 km./oră. Mașina s-a întors de două ori, în urma impactului. În mașină se mai afla o persoană. Nu știu de ce a circulat cu viteză așa de mare. Așa am auzit și noi, că se întrecea cu o altă mașină. Era o mașină în fața lui și probabil că a virat pe sensul meu de mers ca să o depășească sau să nu intre în autoturismul respectiv. Nu erau pietoni, pentru că era mult mai grav“. Tânărul are ambele mâini rupte și piciorul. Acesta a întrebat la Poliția Locală în legătura cu faptul că se întrecea cu o altă mașină și i s-a răspuns că celălalt autoturism implicat în accident făcea „liniuțe“: „Poliția Locală a postat că eu făceam «liniuțe», dar mergeam să ne luăm ceva de mâncare. O să-i dau în judecată pentru imaginile și video pe care le-au distribuit, fără acordul meu. Poliția locală a presupus că eu făceam liniuțe din cauză că știau că sunt administratorul de la cea mai mare comunitate de pasionați auto din Târgu Jiu – Targu Jiu Car’s”

„S-a auzit scârțâit de roți și apoi a intrat în noi“

Nonn, de 36 de ani, din Timișoara, se afla pe scaunul din față în autoturismul BMW. Aceasta povestește că lângă mașina care a intrat pe contrasens se mai afla un autoturism și că ambele circulau cu viteză: „Eram în mașină, pe scaunul din față. Am văzut că vine cu viteză o mașină albastră, care dintr-o dată a venit spre, pe banda noastră. Am zis că face șicane. Avea viteză foarte mare. S-a auzit scârțâit de roți și apoi a intrat în noi. Nu avea de ce să meargă așa de tare, doar dacă făcea întrecere cu cineva. Pe banda de lui, în fața, mai era o mașină albă, iar lângă el mai era o mașină care avea viteză. Probabil că a vrut să evite impactul cu mașina din față și a intrat în noi“.

A fost externată din spital, deși avea fractură la picior

Femeia spune că a fost tratată în mod necorespunzător de către medicii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Ea a fost externată din spital a doua zi după accident, medicul motivând că nu are nimic, dar la spitalul din Timișoara s-a constatat că avea fractură: „După un timp au venit să-mi acorde ajutor, deși mă durea foarte sternul și piciorul. Am fost dusă la radiografie, acolo unde era o doamnă care era foarte irascibilă că de ce am piercing în arcadă și în piept. Eu nu am înțeles care era legătura cu accidentul. A vorbit foarte urât și vreau să depun o plângere împotriva ei, pentru că din cauza ei am ajuns la Timișoara cu toate rupte în mine, pentru că la Târgu Jiu mi-a dat drumul că nu am nimic rupt și acum am șuruburi băgate în picior. A doua zi după accident mi-a dat drumul acasă. Mi-a dat să semnez și am plecat, cu toate că nu puteam să țin piciorul în pământ. Făcea stânga-dreapta glezna. Am sunat acasă și a venit cu prieten și m-au luat cu mașina. Am mers, pentru că am avut noroc că avut o pereche de bocanci cu fermoar și nu i-a dat voie să se rupă mai rău. Este rupt un os între tendoane. Sâmbătă seară am ajuns la spital pentru a mai face un control. Când m-au văzut doctorii, m-au întrebat cum de mi s-a dat drumul. Mi s-a spus să le arăt filmul, dar nu mi s-a dat nimic. La radiografie s-a constatat că am fractură. Mi s-au pus șurub și trebuie să stau șase săptămâni. Am suferit și o fisură de bazin“.

Accidentul este cercetat de polițiști

În accidentul rutier au fost răniți șase tineri cu vârste între 16 și 36 de ani. „Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un tânăr, de 23 de ani, din comuna Bengești Ciocadia în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Constantin Brâncuși, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns  pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din municipiul Târgu Jiu. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorilor auto, precum și a altor patru tineri cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani, pasageri în cele două autovehicule. Răniții au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă“, a spus Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

Un comentariu

  1. E simplu , complicitatea dintre cei de la ortopedie si soferul care a provocat accidentul . Doctorul sau asistentul de serviciu au externat pacienta pentru ca soferul vinovat sa nu fie acuzat . Ar fi nteresant cine era de serviciu la ortopedie, numele li , sper sa nu fi fost spagarul de serviciu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*