-4.3 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 8, 2023
AcasăActualitateReacția Primăriei Târgu Jiu în scandalul evaluării directorului de la Teatrul „Elvira...

Reacția Primăriei Târgu Jiu în scandalul evaluării directorului de la Teatrul „Elvira Godeanu“

Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu au reacționat în urma scandalului evaluării directorului Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, instituția cea mai activă din Gorj în domeniul cultural. Cosmin Brehuță a picat evaluarea cu nota 8,95, cu 0,05 mai puțin față de punctajul minim, 9, care i-ar fi permis să își continue activitatea.

„Activitatea actualului manager, Cosmin Brehuță, a fost analizată, la finalul mandatului, de o comisie formată din specialiști din afara județului.
– Domnul Cosmin Brehuță a primit nota 8,95.
– Nota primită la evaluare NU îl împiedică pe domnul Cosmin Brehuță să participe la concursul pentru ocuparea funcției de manager al instituției.
În mediul online au fost publicate informații conform cărora domnul Brehuță nu ar mai putea candida pentru funcția de manager ca urmare a notei primite la evaluare. Aceste informații sunt false întrucât domnul Brehuță mai poate fi manager al Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” Târgu Jiu dacă va fi declarat ”admis” la concursul de proiecte de management ce urmează a fi organizat de autoritate, la care va putea participa și dumnealui, ca de altfel și alți candidați. Dacă la evaluare obținea nota 9,00, ar fi fost singurul candidat pe post“.

Președintele comisiei de evaluare a fost consilierul local PNL Constantin Semen, cel care a fost sancționat de Agenția Națională de Integritate, pentru că a ascuns venituri obținute din jocurile de noroc. Acesta este militar pensionar și nu are niciun fel de legătură cu teatrul.

Cosmin Brehuță nu vrea să se înscrie la concursul care va fi organizat de Primăria Târgu Jiu.

În perioada de când Cosmin Brehuță conduce teatrul din Târgu Jiu, acesta a avut rezultate remarcabile. Pentru prima dată în istoria acestuia, un spectacol este nominalizat la premiile UNITER, cu șanse mari de a obține un asemenea trofeu și tot pentru prima dată un actor al teatrului este distins cu un premiu național. Este vorba de Mihai Rădulea, în rolul lui Tudor Vladimirescu și piesa „Cazul lui Tudor“, care, în cadrul Galei Premiilor Teatrului Național Radiofonic, a obținut premiul pentru debut.

Un nou proiect pe bani europeni, pentru Consiliului Județean Gorj

0
Un nou proiect de reabilitare energetică (după cel de la Spitalul Județean de Urgență...

Investiții majore prin PNRR, derulate de Consiliul Județean Gorj

0
Consiliul Județean Gorj are în derulare proiecte pentru trei obiective de investiții care vor intra...

Un sindicalist cere să fie audiat în dosarul morților de la Jilț Sud

0
Un lider sindical din Complexul Energetic Oltenia cere public să fie audiat de către polițiști...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!