spot_img
5.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăActualitateRectificarea a trecut cu şapte voturi împotrivă

    Rectificarea a trecut cu şapte voturi împotrivă

    Creşterea accelerată a preţului apei potabile în ultimii ani trebuie justificată cetăţenilor printr-o analiză riguroasă. Sugestia a fost făcută ieri de consilierul judeţean Gheorghe Grivei la şedinţa ordinară şi i-a vizat pe colegii care sunt membri în Consiliul de Administraţie al APAREGIO, pentru a lămuri situaţia la următoarea întâlnire.

    Întâlnirea consilierilor judeţeni în şedinţă ordinară a fost prilej de dezbatere, vot, dar şi observaţii pertinente, mai ales când în prim-plan stă interesul cetăţeanului. Din 2007, preţul apei potabile şi apei de canal a crescut de peste cinci ori, iar cetăţenii trebuie să cunoască factorii care contribuie la acest lucru şi ponderea pe care o au în preţ. Mesajul s-a desprins din intervenţia consilierului PDL Gheorghe Grivei, care a fost cât se poate de explicit. „Rog reprezentanţii Consiliului Judeţean, care fac parte din Consiliul de Adminsitraţie -APAREGIO să prezinte la următoarea întâlnire o analiză amănunţită şi să explice consilierilor judeteţeni şi cetăţenilor care sunt factorii care au contribuit la creşterea preţului. Mai exect, cât la sută reprezintă investiţii, cât la sută salariu?”, a spus Gheorghe Grivei. Iar tot la capitolul investiţii, Grivei nu a omis să atragă atenţia că dacă acestea există, acestea trebuie să se reflecte la îmbunătăţirea calităţii apei. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a salutat observaţia pertinentă, pentru că vine în interesul cetăţenului, dar a făcut şi o precizare, amintind de măsurile impuse de secetă şi de faptul că efectul acesteia nu are cum să influenţeze creşterea preţului apei.

    Consilierii PDL au votat împotrivă

    Supuse la vot au fost mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi. Supusă atenţiei a fost şi repartizarea pe unităţi administrativ -teritoriale a cotei de 20 la sută din sume defalcate din TVA, pentru echilibrarea bugetelor locale şi din cotele defalcate din venituri ale bugetului de stat pentru anii 2012-2015 pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită co-finanţare locală. Proiectul a trecut, în pofida opunerii a şapte consilieri PDL, atitudine pe care Călinoiu a găsit-o justă, corelată cu prezentul economic. „Şapte voturi sunt ale PDL, le găsesc justificate, pentru că ei nu sunt de acord cu ce se întâmplă la ora actuală cu starea economică a României. Bugetul este pe un trend descrescător, de la suma din 2010 aprobată pentru 2011 avem o descreştere până în 2012 de 22 la sută, ceea ce nu este o viziune de dezvoltare a ţării şi unităţilor administrativ-teritoriale”, a precizat Ion Călinoiu. De altfel, şeful judeţului rămâne consecvent unui mesaj pentru toate primăriile, anume că încurajează atragerea de bani în judeţ pentru dezvoltare locală. De ce? Pentru că astfel, „suma şi aşa insuficientă de la buget ar fi orientată pentru susţinerea celorlalte localităţi, iar proiectele bazate pe co-finanţare externă vor avea prioritate”, a conchis Călinoiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: