18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateRomanescu: Aparegio obligă firmele să plătească ce nu consumă! Aparegio: niciun agent...

Romanescu: Aparegio obligă firmele să plătească ce nu consumă! Aparegio: niciun agent economic nu a solicitat amânarea la plată a serviciilor

Primarul Marcel Romanescu acuza conducerea Aparegio că obligă firmele să plătescă apa pe care nu au consumat-o. Acesta susține că operatorul a emis facturi pe luna martie, conform consumului din luna februarie, chiar dacă firmele și-au restrâns activitatea.

”Încă un atac al APAREGIO, de această dată la adresa firmelor afectate de criza generată de coronavirus. Reprezentanții unor firme m-au informat astăzi că societatea condusă de pesedistul Traian Pătrășcoiu îi obligă să plătească ce nu consumă! APAREGIO le-ar fi calculat facturile pentru luna martie la valoarea lunii februarie, plus încă 5%, așa ca bonus. În condițiile în care firmele respective și-au oprit sau restrâns activitatea și nu consumă apă, APAREGIO le cere mai mulți bani decât înainte! O să iau legătura cu cei din conducerea Consiliului Județean, principalul acționar al societății, pentru că lucrurile nu pot rămâne aici. Ce facem acum? Lovim tot în firmele îngenuncheate, deja, de criză?
După ridicarea restricțiilor, voi organiza o nouă dezbatere publică la care voi chema reprezentanți ai Consiliului Județean, ai mediului de afaceri, ai ADIA și ai APAREGIO pentru a rezolva odată pentru totdeauna problemele legate de societatea de apă și canal. Semnalez aceste situații de prea mult timp, fără să se ia vreo măsură!” a transmis marcel Romanescu pe pagina sa de socializare.

În replică, operatorul de apă și canal, a dorit să transmită faptul că nu deține o evidență a abonaților, persoane juridice, din punct de vedere al activității desfășurate, conform codurilor CAEN, informație nerelevantă în dinamica activității sale. Mai mult decât atât acesta a dorit să-i transmită primarului faptul că orice agent economic, care și-a întrerupt activitatea, și care deține certificatul de situație de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, beneficiază de amânarea la plată pentru serviciile de utilități – electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice și de internet.

La sediul Aparegio niciun agent economic nu a solicitat amânarea la plată a serviciilor de apă și canal.

”La postarea tendențioasă a Primarului Municipiului Târgu Jiu de pe pagina proprie de socializare Facebook suntem nevoiți, în scopul corectei informări, să prezentăm faptele și nu opiniile denaturate despre acestea, necomentând în nici un fel tenta politică și falsa indignare imprimată materialului în cauză.

În data de 24.03.2020, APAREGIO GORJ S.A. a solicitat abonaților, printr-o informare de presă, să utilizeze platforma online a societății pentru transmiterea indexului autocitit, în condițiile în care, pentru siguranța abonaților cât și a propriilor salariați, vizitele în teren pentru citirea apometrelor au fost suspendate din cauza pandemiei provocate de SARS-COV-2 (COVID 19.) În cazul netransmiterii indexului, consumul de apă aferent lunii martie urma să fie estimat raportat la consumul lunii anterioare, februarie (lună mai scurtă cu 2 zile, deci cu un potențial consum mai mic!).Precizăm încă odată, pentru agenții economici care nu au transmis indexul (quasitotalitatea acestora), consumul estimat a fost similar cu cel al lunii precedente.

Din punct de vedere legislativ, prin Ordonanța militară  nr. 1 din 17 martie 2020, art. 1, alin. (1) s-a hotărât că: ”Se suspendă activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației”, iar prin art. 2, alin. (1) ” se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise”, prin Ordonanțe militare ulterioare fiind afectate și alte domenii de activitate.

APAREGIO Gorj S.A. nu are o evidență a abonaților agenți economici din punct de vedere al activității desfășurate (după codul CAEN) pentru a putea ști care utilizatori agenți economici au fost afectați de prevederile privind restricționarea activităților (în dinamica activității noastre aceasta nefiind o informație relevantă.)

În schimb, prin OUG 29 din 18 martie 2020, art. X, alin. (1) s-a hotărât ca ”Pe durata stării de urgență, întreprinderile mici și mijlocii, (…), care și-au întrerupt activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, pe perioada stării de urgență decretate și care dețin certificatul de situație de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, beneficiază de amânarea la plată pentru serviciile de utilități – electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice și de internet, precum și de amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinație de sediu social și de sedii secundare.”

Nici un agent economic nu a solicitat APAREGIO Gorj S.A., pe baza unui astfel de certificat, amânarea la plata pentru serviciile prestate.

Acestea sunt faptele – netrunchiate și neinterpretate.

Dată fiind prelungirea stării de urgență până la 15 mai 2020, reiterăm îndemnul către abonații noștri să utilizeze platforma online a societății pentru transmiterea indexului autocitit.

În legătură cu dezbaterea publică pe care Primarul afirmă că o va organiza, nu putem spune decât că suntem deschiși în permanență unui dialog instituțional, sincer, centrat pe căutarea de soluții la probleme concrete, nu inventate!” a transmis operatorul printr-un comunicat de presă.

VIDEO Poluare pe râul Șușița Verde, lângă captarea cu apă a municipiului Târgu Jiu

0
Două firme din domeniul forestier au fost amendate cu 16.000 de lei, pentru transportul si...
Secetă în Gorj!

APAREGIO GORJ anunță întreruperea furnizării apei potabile

0
APAREGIO GORJ SA- CED Târgu Jiu, anunță întreruperea furnizării apei potabile, în data de 11.08.2022, în...

VIDEO Străzi inundate în municipiul Târgu Jiu

0
Mai multe străzi din municipiul Târgu Jiu au fost inundate în urma precipitațiile căzute miercuri...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!