S-au hotărât să vorbească! „Martorul cheie” din dosarul „Bani pentru Medinţu” a dat declaraţie! Urmează Ciobotărică

0
56

CE OlteniaCristian Radu, fostul preşedinte al Consiliului de Supraveghere al CEO, a fost găsit şi a ajuns în faţa judecătorului, unde a dat declaraţii. Procesul în care cei 3 directori ai CEO sunt acuzaţi că i-ar fi oferit salarii compensatorii ilegal lui Medinţu, se va încheia în scurt timp, astfel că Laurenţiu Ciobotărică a anunţat că la următorul termen vrea să dea o declaraţie. Acesta s-a folosit până acum de dreptul la tăcere.

Cristian Radu spune că nu a fost de acord ca Medinţu să plece cu plăţi compensatorii, în acelaşi timp însă recunoaşte că directoratul poate să ia decizii fără acordul CS până la o anumită sumă de bani. În legătură cu înregistrarea pe care Radu a făcut-o în biroul lui Ciobotărică, acesta a recunoscut că el a solicitat întâlnirea, dar nu a oferit detalii, deoarece judecătorul a respins întrebările avocaţilor pe această temă. A spus doar că urma să meargă la poliţie, unde dăduse o declaraţie, pe care putea să o schimbe. Acesta a mers la poliţie, după ce l-a înregistrat pe Ciobotărică şi a depus convorbirea.

Radu a mai declarat că a cerut membrilor CS să fie anulată hotărârea prin care i-au fost acordaţi banii lui Medinţu, dar membrii Consiliului au refuzat. Pe parcursul audierilor au apărut şi tensiuni între procurorul DNA şi judecătorul de caz, deoarece procurorul insista cu întrebări. În replică, judecătorul i-a spus să îl lase să işi facă treaba conform normelor şi să vorbească numai când i se dă voie, deoarece la DNA au fost luate declaraţii, iar acum el încearcă să înţeleagă speţa corect.

La următorul termen, din 21 martie, urmează să fie audiat actualul preşedinte al CS, Cornel Bobâlcă. Laurenţiu Ciobotărică, a împărţit şi flori la finalul audierilor femeilor din sala de judecată. Acesta a oferit de Ziua Femeii o floare, chiar procuroarei DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here