5.6 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Actualitate S-a redeschis circulația pe Transalpina. A crescut tonajul mașinilor care pot circula...

S-a redeschis circulația pe Transalpina. A crescut tonajul mașinilor care pot circula pe cea mai înaltă șosea din țară

- Advertisement -

transalpina 1Circulația pe cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina, a fost redeschisă în totalitate de ieri de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Precizăm că din cauza vizibilității reduse (ceață densă) accesul autovehiculelor în intervalul orar 20:00 — 07:00 este strict interzis. Având în vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase și altitudinea ridicată), viteza maximă de circulație pe sectorul de drum menționat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 t”, se arată într-un document al CNAIR.

Transalpina, în atenția drumarilor

În perioada următoare, utilaje ale CNAIR vor fi prezente pe drum pentru a interveni ori de câte ori este nevoie. „Zăpada depusă pe carosabil a fost înlăturată, s-au finalizat marcajele rutiere și au fost montate toate elementele de siguranță și de semnalizare deteriorate pe timpul iernii, astfel încât comisia întrunită ca urmare a deciziei directorului general al CNAIR și formată din reprezentanți ai Companiei și ai Poliției Rutiere din județele Vâlcea și Gorj, a decis deschiderea circulației rutiere pe Transalpina în condiții de siguranță a traficului” informează compania.

Transalpina, denumită și „Drumul Regelui” face legătura între Transilvania și Oltenia, fiind foarte căutat de turiști. Drumul ajunge în Pasul Urdele la o înălțime de 2145 de metri.

A crescut tonajul autovehiculelor care pot circula pe Transalpina

Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, a spus că redeschiderea circulației reprezintă o gură de oxigen pentru proprietarii de spații de cazare: „Ne bucurăm că s-a redeschis cu o lună și jumătate mai devreme față de anul trecut. Redeschiderea circulației reprezintă o gură de aer nu doar pentru Rânca, dar și pentru toți ce care dispun de structuri de care de-a lungul Transalpinei, adică de la Bengești și până la Sebeș. Nu doar Rânca profită de redeschiderea circulației, ci și întreg lanțul de structuri de cazare”. O noutate o reprezintă creșterea tonajului autovehiculelor care pot circula pe Transalpina de la 3,5 tone la șapte tone. „Această măsură nu ajută prea mult, pentru că microbuzele până la 17 persoane au până la 3,5 tone. Pentru autocare de peste 32 de locuri se încadrează la peste 10,5 tone”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente