Acasa / Actualitate / Salariile astronomice pe care le încasează medicii din Spitalul Județean de Urgență

Salariile astronomice pe care le încasează medicii din Spitalul Județean de Urgență

Salariile medicilor și asistenților au crescut considerabil în urma Legii Salarizării. Astfel, un medic care activezază în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu ajunge să câștige chiar și peste 20.000 de lei pe lună (200 milioane de lei vechi), cu sporuri și gărzile pe care le efectuează. Conform unei situații publicate pe site-ul SJU Târgu Jiu, managerul unității are un salariu de bază de peste 17.500 de lei. De asemenea, un medic primar șef de secție are un salariu de bază de 16.346 de lei, la care se adaugă sporuri de peste 3.200 de lei și o indemnizație de hrană de 316 lei. La toate aceste venituri se adaugă contravaloarea gărzilor efectuate. Sunt și alți medici, șef de secție, care beneficiază de sporuri de peste 6.000 de lei.

De asemenea, venituri mai consistente au medicii care lucrează la Unitatea de Primiri Urgențe și ATI, care pot ajunge cu sporuri cu tot la un salariu de chiar de aproximativ 30.000 de lei. Cele mai mari salarii din spital le au medicii de la medicină legală, care ajung chiar 35.000 de lei. În general, salariile medicilor primar pornesc de la 16.000 de lei, dar mai sunt situații în care medicii aflați la început de carieră primesc 7.000 de lei.

Un asistent poate ajunge la 10.000 de lei

Salariul unui medic principal șef pornește de la aproximativ 6.000 de lei și ajunge chiar și la peste 10.000 de lei, în funcție de sporurile pe care le primește. De asemenea, venitul unui medic principal pornește de la 5.400 de lei. Moașa șefă ajunge la un venit lunar de 10.000 de lei. Salariul unei infirmiere pleacă de la 1.900 de lei. Și salariile personalului TESA nu sunt de neglijat. Un șef de serviciu câștigă peste 5. 200 de lei, iar un șef de birou 4.300 de lei. Totodată, un economist primește un salariu de 4.400 de lei.

Pacienții nu înțeleg de ce, la aceste salarii, medicii mai primesc de la pacienți bani: „Nu s-a schimbat nimic, deși le-au crescut foarte mult salariile. Se uită mereu să le dai bani. Acum au salarii ca în străinătate. De ce mai primesc șpagă? Dacă nu le dai, nu te bagă în seamă și nu mai vorbesc dacă ai nevoie de o operație“, a spus un pacient.

4 comentarii

  1. Foarte mult bani. Sa nu se mai ia bani la spitalul din tg. Jiu. Mai ales doctorul Soare de la chirurgie. Cade si vorbește urat cu pacienții :**

    • Soare e mic copil , sa intri tu pe mana felcerului Vintilescu de la orto care se da mare doctor. Daca nu i pui o hartie de 100 de lei in buzunar nici la buna ziua nu ti raspunde . Asta e cel mai mare spagar din spital .

  2. Foarte simplu : Cine mai ia spaga ~ AUT ! Afară din sistemul de stat și să-i vedeți cum se lecuiesc băieții ! La fel si cui cei care nu își fac treaba !

  3. Afară cu spagarii !

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*