spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăActualitateSănătatea în grevă

    Sănătatea în grevă

    Activitatea medicală a fost întreruptă, ieri, timp de două ore. Cadrele din sănătatea gorjeană au intrat în grevă de avertisment, iar activitatea lor a fost paralizată. Doar urgenţele au fost asigurate în cele două ore.

    Personalul medico-sanitar din Gorj a participat, ieri dimineaţă, între orele 8.00 şi 10.00, la greva de avertisment organizată de Federaţia Sanitas, urmând ca negocierile cu Ministerul Sănătăţii să fie reluate, pentru contractul colectiv de muncă, deblocarea unor posturi şi creşterea veniturilor. Aproximativ 180 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tîrgu-Jiu au protestat prin această grevă de avertisment, ieri. „Azi, între orele 8 şi 10 a avut loc o grevă cu o durată de două ore. A fost o grevă de avertisment organizată de sindicatele din sănătate. Din punctul nostru de vedere, activitatea medicală nu a avut de suferit pentru că au fost asiguarte urgenţele. Am fost informaţi din timp pentru această grevă”, a declarat Cristina Căliman, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

    400 de cadre medicale au protestat!

    Peste 400 de cadre medicale de la nivelul judeţului Gorj au protestat, ieri, timp de două ore, nemulţumiţi de faptul că numeroasele discuţii purtate cu cei din Minister şi Guvern nu au ajuns la niciun rezultat. Activitatea medicală a fost întreruptă în policlinica din Târgu-Jiu, iar pe secţii s-a lucrat la o treime. Medicii ameninţă că joi vor intra în grevă generală pe termen nelimitat. „Următorul pas va fi greva generală anunţată pe 28 noiembrie 2013 de către Federaţia SANITAS. Revendicările Federaţiei SANITAS sunt 6% din PIB pentru sănătate, păstrarea fostelor forme de organizare a spitalelor, adică nu transformarea lor în fundaţii sau asociaţii, creşterea veniturilor salariale pentru personalul care lucrează în sănătate, respectarea normativelor de personal şi negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector de sănătate. În judeţul Gorj estimez că sunt în jur de 400 de cadre medicale care au protestat astăzi”, a menţionat preşedintele SANITAS Târgu-Jiu, Lucian Cîrstoiu.

    Pe holurile Policlinicii din Târgu Jiu se aflau medici şi pacienţi care aşteptau de câteva ore bune pentru a beneficia de actul medical. Cadrele medicale au preferat să rămână în sălile de aşteptare şi nu în cabinete până la terminarea protestului. „Consider că este foarte necesar ca noi, cu toţii, cei care lucrăm în sistem să luăm atitudine faţă de anumite probleme. Asta, nu neapărat într-un interes imediat al nostru ci în interesul pe termen lung al pacientului”, a spus Mariana Gridan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Angajaţii din sănătate cer alocarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: