Acasa / Actualitate / Scandal între părintele protopop Câmpeanu și patronul firmei de servicii funerare „Eden“. „Vrea să-mi închidă afacerea că nu mai iau colaci de la el“

Scandal între părintele protopop Câmpeanu și patronul firmei de servicii funerare „Eden“. „Vrea să-mi închidă afacerea că nu mai iau colaci de la el“

Părintele protopop Ionel al Protoeriei Târgu Jiu Sud, Ionel Câmpeanu, este acuzat de patronul firmei de servicii funerare „Eden“ din municipiul Târgu Jiu, Claudiu Făsui, că vrea să-i închidă afacerea. Omul de afaceri consideră că consideră că protopopul Câmpeanu vrea să se răzbune pe el pentru că nu mai cumpără colaci de firma familiei acestuia și că vrea să elimine concurența de când s-a înființat firma de servicii funerare a Mitropoliei Olteniei, Arhi San Lazarus SRL.

„Am avut o colaborare cu părintele Câmpeanu, să luăm colaci de la el. M-a chemat la el la birou și mi-a spus să iau colacii de la el, de la firma tatălui și a fratelui său, care deține o brutărie lângă Piața Mică. După ce nu am mai luat colacii de la el a început un mic război din partea lui. Nu erau de o calitate așa de bună și nu am mai dorit să colaborez. Mitropolia Olteniei a deschis o societate de servicii funerare și de atunci a început războiul. Părintele a dat ordin tuturor preoților să încerce să recomande firma respectivă și să ne denigreze pe noi și multe altele“, povestește Claudiu Făsui.

Preoții, pe post de anchetatori

Claudiu Făsui consideră că, la ordinul protopopul Ionel Câmpeanu, preoții din localitățile de sud ale județului au acționat și acționează ca niște adevărați anchetatori. Astfel, aceștia au avut de întocmit o situație cu înmormântările și dacă familiile care au apelat la firmele de servicii funerar. Localnicii s-au trezit cu preoții la ușa lor să-i întrebe dacă au primit chitanțe sau bonuri fiscale. „A trimis mesaje la toți preoții din partea de sud a județului de care răspunde cu următorul conținut: «Vă rog să transmiteți o situație pe ultimii doi ani cu înmormântările, nume, prenume, număr de telefon al unui urmaș al celui decedat și firma de servicii funerare care s-a ocupat de înmormântare. În tabel vor fi trecute numai înmormântările care au fost făcute de firmele de servicii funerare. Situația poate fi trimisă prin aplicația «Wats App» părintelui protopop Câmpenu». De asemenea, preoții sunt rugați să fie serioși pentru că datele vor ajunge la poliție. Avem și noi prieteni preoți care ne-au trimis mesajul. I l-am trimis părintelui protopop Câmpeanu, după care m-a sunat și mi-a transmis: „La ce te așteptai, mă? Oricum, voiam să fac situația pentru mine, dar o s-o dau către poliție. Până la urmă, vezi tu!». În aceeași zi, seara, le-a trimis preoților un alt mesaj: «Nu mai facem situația cu înmormântările, pentru că unii au înțeles greșit scopul acestui lucru. Mă interesează doar situația firmei Arhi San Lazarus». Dar această firmă era înființată de șase luni de zile, nu de doi ani de zile. Ei sunt preoți sau sunt de la Investigarea Infracțiunilor Criminalității Economice? Preoții au mers la familiile din localitățile de care se ocupă și le-au întrebat ce firme s-au ocupat de înmormântări, dacă le-au dat bon fiscal, iar oamenii erau speriați“.

Avertizat că are dosar penal

Omul de afaceri spune că a societatea pe care o conduce a fost verificată de către Direcția Finanțelor Publice, dar că nu s-a găsit vreo neregulă. De asemena, la puțin timp, și Poliția Gorj a început să efectueze cercetări. Claudiu Făsui spune că protopopul Câmpeanu l-a chemat la el și l-a avertizat că are dosar penal cu 10 zile înainte să i se comunice în mod oficial. „Cât timp am avut controlul de la Finanțe, dosarele s-au dus către Poliția Economică, în urma unei plângeri care s-a făcut. Polițiștii au mers la Casa de Pensii și au scos tot ce înseamnă ajutoare ridicate de angajații firmei noastre sau rudele mele. Cu zece zile înainte să aflu eu că este un dosar penal în cercetare, părintele Câmpeanu m-a chemat la birou, m-a luat de după cap și mi-a spus foarte încet ureche: «Vezi că ai dosar penal!» I-am spus că dacă am greșit o să plătesc, dar eu nu cred că am comis vreo neregulă. A continuat cu tot felul de amenințări. Nu doar cu mine are părintele Câmpeanu această problemă, ci și cu alte societăți care asigură același gen de servicii, dar cu mine are ceva personal. S-a supărat de la colaci. Nu s-a găsit vreo neregulă de către poliție și nici la controlul de la Finanțe“, a mai precizat Claudiu Făsui. Acesta spune că firmele private sunt denigrate de preoți, la ordinul protopopului Câmpeanu, pentru ca societatea Mitropoliei Olteniei să acapareze piața. La Bălești, oamenilor li s-a vorbit chiar în timpul slujbei despre aceste lucruri.

Cum răspunde părintele protopop Câmpeanu

Părintele protopop Ionel Câmpeanu susține că nu are vreo firmă și că toate acuzațiile nu sunt adevărate: „Eu nu am nici un fel de firmă, iar, dacă omul susține că-l hărțuiesc, să dovedească așa ceva. Acțiunea care s-a desfășurat cu privire la înmormântările care s-au înregistrat nu are legătură cu firma Eden. Sunt situații pe care le cer lunar preoților. Sunt problemele interne și nu are legătură cu vreo firmă de servicii funerare. Nici gând că i-am șoptit eu la ureche că are dosar penal. Acum am devenit și polițist… Sunt aberații. Nu știu ce are cu mine. De când s-a făcut firma aceasta de servicii funerare «San Lazarus» dânsul gândește altceva. Nu e adevărat că încercăm să eliminăm concurența. Se afla acest lucru până acum. Eu nu pot să fiu supărat pe el, pentru că nu pot să fiu supărat pe cineva. Este treaba lui dacă depune o plângere penală, dar trebuie să aibă și dovezi, pentru că sunt lucruri care se pot întoarce împotriva lui“.

34 comentarii

 1. Protopopul Câmpeanu este un șpăgar. Numai dupa bani este. Are dreptate patronul acestei firme. Și nu are nici oameni serioși la firmă de funebre a Mitropoliei. Mitropolitul ar trebui sa ia masuri cu acest asa zis Protopop. Sa mai pună și altul în locul lui

 2. Potopul sa își aducă aminte că a avut și el dosar penal pentru armele care ar fi zis că nu sunt ale lui. Și și. Ar fi luat vina asupra lui Merei. Finul sau că sa il scape nasul sau Câmpeanu basma curata. Cere bani de fiecare data daca Este sa ajute.

 3. Ce mai servici cu arhixam laza…cari coroane de flori cu dricu…si angajați de tot râsul…

 4. Domnule Claudiu, imi pare rău că nu va cunosc, mare dreptate aveți!!!
  Preoții sunt lași… Asa cum sunt și eu deoarece sunt prea tânăr.
  Câmpeanu nu este preot ci ***** între preoți, știe sa pună birul pe noi și sa ne spună la mitropolit. Are gașca lui care este buna, restul nu!
  Pe popa Rusu(Somanesti) îl tine în brate, doar este cățelușul lui și da în gat pe toți ceilalti.
  Rog pe Inaltul Mitropolit sa ia atitudine fata de el, sa ne cheme pe toți la un sondaj anonim, acolo sa se vadă adevăratele povesti ale „domnului” Campenanu și poate scăpăm și noi de „bestie”.
  Dragi colegi acum e momentul sa fim uniți!!!
  Popa Nae

 5. Domnule Claudiu, imi pare rău că nu va cunosc, mare dreptate aveți!!!
  Preoții sunt lași… Asa cum sunt și eu deoarece sunt prea tânăr.
  Câmpeanu nu este preot ci ***** între preoți, știe sa pună birul pe noi și sa ne spună la mitropolit. Are gașca lui care este buna, restul nu!
  Pe popa Rusu(Somanesti) îl tine în brate, doar este cățelușul lui și da în gat pe toți ceilalti.
  Rog pe Inaltul Mitropolit sa ia atitudine fata de el, sa ne cheme pe toți la un sondaj anonim, acolo sa se vadă adevăratele povesti ale „domnului” Campenanu și poate scăpăm și noi de „bestie”.
  Dragi colegi acum e momentul sa fim uniți!!!
  Popa Nae

  • Domnule Nae sigur esti preot si nu ai sange in c… sa te iei la tranta cu Campeanu, de ce il bagi in ecuatia asta pe Rusu zis Nae? De ciuda iti spun eu, nu are gasca Campeanu, nici nu e usa de biserica dar unii dintre voi preotii care aveti bube in cap maraiti pe la colturi pentru ca in loc sa va vedeti de sf. Liturghie trageti la masea, preacurviti etc, va stiti voi care si atunci nenea Ionel va executa la Inalt Prea SFintia Sa Iri. Ceilalti preoti care ziceti voi ca e gasa lui Campeanu stau in banca lor nici nu fac jocurile lui dar nici cu batul in balta nu dau. P. S nu sunt ruda cu Nae si nici preot ca sa ne intelegem de la inceput, va cunosc pe multii dintre voi si stiu ce hram purtati.

   • În comparație cu tine am recunoscut ca sunt preot!
    Poate ca nu am vechimea voastră, dar asta nu înseamnă că sunt prost!!! Sunt încă la început de drum dar e urat ce se întâmplă în Sud și doamne ajuta ca nu sunt acolo… Cat despre sânge în c… nu ma afectează personal, as fi încercat sa iau atitudine… dar nici măgăriile care se fac și se aud nu sunt corecte fata de colegi. Totul e politic, este o bătălie în bani care nu ar trebui sa existe la noi preoții. De ce Câmpeanu cere bani pt a numi preot în parohii???
    Sunt înregistrări audio, dacă e nevoie la momentul potrivit pot fii date mai sus, atunci ce o sa se mai zică???
    Eu zic sa fiți cinstiți fata de voi și semeni, din cauza la astfel de circuri ușa biserici aproape nu o mai calcă nimeni!

    • Am observat ca nu ai idee despre subiect si predicat ,adica pe intelesul tau ca nu stii sa ,,scrie.,,corect .Din cate vad habar nu ai nici sa citesti ,nu sunt preot ,nu am ce sa recunosc sunt de sex feminin ,nu cred ca ma lasat memoria si din cate cunosc nu exista femeii hirotonite daca cunosti tu sa ma anunti si pe mine.Ai mare grija ca pe la Mitropolie nenea Iri are baietii destepti care urmaresc cu interes tot ce este despre Biserica si preoti ,asa ca baietii astia de care tu nu ai auzit ca esti mult prea tanar si nu ai minte si nici oua in pantaloni soptesc sefului cam ce si cum ,cine mai scrie sub anonimat si mai afla si ID dar tu nu cunosti nici aspectele astea .Ai mai uitat inca ceva cand ai fost hirotonit preot ai depus un juramant care zice asa ,,ca te vei supune …,,,dar tu ai uitat ca esti tanar si fara minte ,dar ai vrut sa ajungi preot ce daca nu ai trecut pe la scoala .Si ca sa incheiem intr-un mare fel ,,Hai sictir nesimtitule ,,!Iesi in fata cand aveti cand aveti conferinte preotesti si spune pe sleau ce te doare.

     • Domnul asta „CINEVA” asta e Si idea..
      Sunt un agramat,daca imi arat inteligenta sigur ma si cunosti.
      Sa afle Iti,asta si vrem,sa ii cheme pe toti la el sa afle mai multe.Nu se scrie despre biserica ci despre ce e pe langa ea.Asa se scrie la gazeta,sub anonimat,iar cat despre baieti…sa descopere,imi pare rai pt astia ca tine ca nu acceptați adevarul,adevarul doare,Șeful nu stie multe.
      Asa ca…nu ma sperii ca ameninți tu cu in ID,iti e teama sa nu vada Înaltul mai multe,sa nu descopere adevarul din press.
      Hai o noapte liniștită:)))
      Va pupa Nae

 6. Ohoooo in sfarsit cineva care ii taie maul lui Campeanu.Felicitari domnule patron!
  De ce tac preotii???De frica…pt ca,Campeanu stie sa ameninte,stie numai mizerii sa zica/faca,e in sarlatan pe interes.
  Cum a luat Campeanu protopop???ia zi campene….cate bete ai dat???daca tot ai luat functia asta asa cum ai luat_o de ce nu esti corect fata de colegi tai?Macar putin respect!!!
  Sa se mearga mai deprte!
  Jos Campeanu,jos…

 7. Ce sa mai zic? În sfârșit un tânăr care nu tace, sper sa mergi înainte cu asta, sa se ajungă chiar mai sus. Ma bucur ca nu ai căzut în mizeriile lui Câmpeanu! Sa iese toate capetele în fata, sa spun adevărul, sa nu se mai tacă. Campene locul tău nu e la popi, diavol ce ești, câte șantaje și manipulări ai făcut…. Dumnezeu cu mila!

 8. Fasole cu ciolan

  Mai baieti, ce-ati mai vrea voi sa-i luati locul protopopului Campeanu, auuuu ce va mai roade invidia!!!!
  Iar despre acest Fasui cu nume predestinat ce sa zic, ramane fara pomeni….asta e ….sa scada pretul !
  Lupta pentru supravietuire !
  Iar noi, ceilalti, sa ne uitam in curtea noastra, s-o lasam pe.a vecinului !!!

 9. Mai baieti, ce-ati mai vrea voi sa-i luati locul protopopului Campeanu, auuuu ce va mai roade invidia!!!!
  Iar despre acest Fasui cu nume predestinat ce sa zic, ramane fara pomeni….asta e ….sa scada pretul !
  Lupta pentru supravietuire !
  Iar noi, ceilalti, sa ne uitam in curtea noastra, s-o lasam pe.a vecinului !!!

 10. Campene ai vândut colaci la Eden, de când ai deschis la protoierie firma toate se vând cu factura??? De ce nu îți bagi mințile în cap și lași doamne iartă-mă aparatura aia performanta(necurata) din birou și înregistrezi preoții ca să ii ai cu ce șantaja???

 11. Pot sa confirm ca mie , ca si preot ,mi-a trimis Florin sms sa merg la familiile care care au facut înmormântare cu firma.
  Am ajuns sa ne facem de ras la oameni la poarta….in halul asta am ajuns….
  Pe noi nu ne interesează ce face băiatul ăsta .
  Noi ,preoții, o ducem mai rau decat pe timpul lui Ceaușescu. Am ajuns bataia de joc a lui Cimpeanu, asta am ajuns.
  Păcat ca nu ne unim acum toti sa mergem la Craiova.
  Claudiu sper sa duci războiul mai departe si sa câștigi această bătălie grea.
  Sper sa se faca o anchetă internă sa vada Prefericitul Irineu ce face Cimpeanu . Mergi copile si Irineu si spune-i ce face el in Tg Jiu.
  Colegi , acum avem o șansă, nu mai stați acasa muți, spuneti ce probleme aveti.

 12. dupa mintea dvs dl Campeanu daca ar veni D-zeu pe Pamant i-ati face dosar la DNA.Dati dovada de nesimtire si tupeu ,transformati religia inn afacere sau m-i se pare mie?

 13. dl Campeanu vedetiva de treburile bisericesti ,incasati destul de mult nu credeti ca toata lumea trebuie sa traiasca .De ce nu va retrageti din BOR si va deschideti o afacere sa vedeti cu ce se mananca acesta afacere,sa vedeti ce inseamna salariati ,taxe ,impozite,controale abusive si nesimtirea altora ca dvs.

 14. Fratilor, vad ca din auzite sau din surse aproximativ reale incercati sa aflati un adevar despre o persoana care pretinde ca este protopop dar nu se apropie de acesta functie nici cat negru sub unghie. Ce va voi spune sunt lucruri care nu pot sa fie contestate pentru faptul ca sunt lucruri facute la nivel de grup si despre acestea stiu totii preotii din protoierii care au ajuns sa cedeze psihic din cauza acestui ins. De cand a venit in protoierie a inceput sa isi arate adevarata „valoare” si a inceput sa ii ia in vizor pe cei care nu l- au votat in aceasta demnitate, mai apoi si- a indreptat atentia catre Pr. Vladoiu, ex protopop de Tg.jiu care l- a ajutat sa obtina aceasta functie si pe care a inceput sa il tavaleasca prin noroi spunand in mai multe intalnire cu preotii ca a lasat datorii la protoierie si el le- a achitat, prin urmare a inceput sa muste mana care l- a hranit. A inceput sa le impuna preotilor sa cumpere vin ” Milostivirea” de i- a usturat pana in creier, impune cote de lumanari pe fiecare parohie, indiferent ca parohia le vinde sau nu, pe langa calendarele comandate de fiecare pr., se mai adauga un numar diferit in functe de cum considera el chiar daca de cele mai multe ori aceste calendare raman la parohie fara sa mai fie vandute, fiecare parohie primeste cate un teanc de carti spre vanzare chiar daca cartile aceste sunt platite din salariul preotilor(apropo chiar luna viitoare preotii vor primii o noua tura de carti), platim actualmente in functie de parohie o suma cuprinsa intre 1000- 1500 lei pentru „fabrica de lumanari” , zice dansul, am fost obligati si constransi psihic ca in speta referendumului pentru familie sa scoatem cati mai multi oameni la vot „in caz contrar vom analiza situatia si vor urma pedepse”, se fac liste si tabele de genul celor exemplificate in articolul de mai sus doar ca acesta sa isi urmeze scopul sau sa se razbune pe anumite persoane, preotii sunt obligati sa vina in fata oamenilor cu ofertele firmei protoieriei si sa ii faca reclama, au fost obligati sa semneze contracte si sa puna paratraznete cu o anumita firma cu sediul in bulgaria( fiecare paratraznet a costat in jur de 45 mil.vechi), au fost obligati sa plateasca doar pe niste harti 400 lei pe biserica si multe alte lucruri. Este timpul ca aceste lucruri si multe altele sa fie cunoscute si de oamenii de rand si in curand si de mitropolit si chiar patriarh. Toti preotii din protoierie stiu aceste lucruri si credem ca in curand vor fi facute publice pentru faptul ca s- a ajuns ca acestia sa ia bani de la gura copiilor sa plateasca placerile acestui personaj. Vom incerca ca pe rand sa devoalam aceste lucruri si sa le inaintam catre forurile superioare, sau poate chiar in istabte, sub protecta anonimatului, pana cand acest jeg va ajunge unde ii este locul. Felicitari impact in gj.o sa va ajutam sa descoperiti lucruri mult mai grave decat acestea

 15. aveti ideie cate locuri de munca a creat acesta firma Eden ? cred ca orice firma care asigura un loc demunca ar trebui respectata,mai ales ca traim intr-o tara unde Statul fura Micii Inteprinzatori si permite bugetarilor sa se simta superiori oricarui mic inteprinzator chiar daca unii nu stiu ce inseamna sa produci din munca ta un leu si sa il imparti cu Statul Roman care este cel mai mare evazionist cu acte inregula.

 16. Campeneee mâine e permanenta la Craiova!!!!
  Fă-ți demisia!!!

 17. Pentru Nae, nu am priceput nimic dim ultimul mesaj pentru ca nu se poate citi. Dar ca sa pun punct acum, iti repet sunt de sex feminin si nu sunt preot. Stiu cine esti si de ce il ataci pe Rusu zis Nae, pentru ca esti preot la Rovinari si stii tu bine motivul.

  • Nici nu trebuie sa pricepi mare lucru!!!
   In primul rand respecta-l pe Înaltul,nu ai terminat studiile cu dumnealui sa iti permiți să îl „alinti” cu Iri.
   2. Lasa sexul feminin deoparte,nu ai macar demnitate sa iti spui bărbăția…
   3.povestea cu Rusu te deranjează???supara pe cnv un adevărul?
   4.ai grija cu acuzațiile pt Rovinari sa nu aibe colegii de suferit în urma acuzațiilor tale,nu vorbi in necunoștință,nu fi tu atat de sigur ca sunt din zona aia,daca erai atent…te-ai rătăcit pe drum :)))
   5.cu cat te-a platit Câmpeanu pt a afirma toate astea???
   Hai,sa ai o seara buna si ai grija sa nu te caute pe tine baietii Înaltului!

   • Este pentru ultima data cand iti raspund, sunt de sex feminin dar sunt mult mai barbatoasa de cat tine si multi altii care se ascund si nu au tupeu. Nu ma platit nimeni sa ne intelegem. Si aici pun punct pentru ca esti plictisitor si disperat.

 18. Cineva, te supăra Nae, aaaa??? Supăra pe mulți dar spune ce este!
  Aaaaa…. Si se scrie „nu m-a plătit”…. Asta pt ca te dai deșteaptă… Inculta „mica” ce esti

 19. Ete na!
  Barbatoasa… :))) cucoana, te suparasi tare …!
  Ia sa iesi in fata,sa te vedem si noi cat esti de plina cu tupeu.
  Nu esti barbat dar stai toata ziua la usa protoieriei :))) Iti place sa pupi in fund ca sa iti stea coroana sus,eheee…te vad eu domnule cand o sa va cada gradele!

 20. Sa imi comunici ora, ziua si data cand vrei sa iti arat cat de barbat sunt, la oricare dintre Protoierii. Eu pot veni si la sud si la nord si vin, o sa ma recunosti pentru ca sunt singura femeie care vine la ora respectiva, sa te vad si eu cat de tare esti si tu si cel care se numeste Altcineva. Sa va arat ca am mai mult curaj si tupeu decat multi dintre voi. P. S inculta mica sa o faci pe mata care nu a stiut sa te educe domnule ALTCINEVA si e valabil si pentru tine si tu poti veni sa vezi daca am boase, in realitate nu am dar sunt mai barbat ca tine si ca altii care plang pe la colturi.

 21. Domnilor,sunteți jalnici!Sunt creștin și mi-e rușine cu astfel de preoți de paie.Bârfiți,jigniți…etc…vă purtați ca niște precupețe din piață.V-a supărat șeful vostru ierarhic și v-ați gândit să vă spălați rufele în public…urât!Ar trebui să ne fiți modele,dar vă purtați ca niște cucuvele…O doamnă se ceartă cu voi încercând să vă înțeleagă…e păcat că și-a pus mintea să vă convingă…nu meritați efortul…Dacă niște preoți se poartă ca niște țațe,atunci despre restul ce să mai zicem?!Muriți de grija firmei Eden….păi,aveați beneficii?Este inexplicabil cu câtă răutate vă exprimați…aruncați cu lături dezbrăcându-vă de haina preoțească …arătați o instabilitate emoțională nedemnă pentru ce sunteți…mi-e rușine pentru ce reprezentați ca oameni!Dați lecții de gramatică…dar la lecțiile de morală ați fost?Protopopul este catalogat de domniile voastre ca cel mai mare nenorocit…și eu cred că este….principalul motiv fiind acela că nu v-a dat afară…vă tolerează în sistem ca să ne otrăviți și pe noi,iar în acest caz nu are scuză!Spovediți-vă și țineți post,poate așa veți descoperi și sensul profesiei voastre!

  • Vai coane, aceste cuvinte ne doare. Cata energie si timp pierdute pe aici, pe un subiect ultra banal…Duceti va ba la munca!

 22. Vasileciocardel

  Cel mai mare șpagăr este acest Fasui care baga 1 miliard la aparate bani nemunciti, da bani la doctori nu taie chitanțe amenință toata lumea,nu are toti oameni angajați, el si cu sora si cumnatul lui care conduce fara permis.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*