17.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 31, 2020
Acasă Actualitate Scrisoare deschisă semnată de Traian Pătrășcoiu

Scrisoare deschisă semnată de Traian Pătrășcoiu

”Cetățenilor N. Daju, M. Romanescu, L. Belgher,
Mă adresez vouă prima și ultima dată pe această cale și asta deoarece  albinele sunt atrase de flori, iar muştele de gunoi, eu, Traian Pătrășcoiu refuzând să analizez gunoiul vostru.
Muncesc în și pentru această țară din 1972. În 1983 am luat licența în ingineria minelor iar de-a lungul carierei mele, prin activitatea depusă în subteran și la lumina zilei, împreună cu colegii mei, am cercetat și lăsat poporului român resurse naturale după cum urmează:
– 460 milioane tone șist pirofilitic refractar (minereu de aluminiu);
– 26 milioane tone argile refractare;
– 8 milioane tone antracit (cărbune superior).

Voi ce-ați produs în afară de certuri, scandaluri și noroiul cu care împroșcați activitatea altora? Pentru că vă cer să etalați competențele atestate de merite obținute în activitatea desfășurată care v-ar putea permite să analizați obiectiv rezultatele altora, circumstanțiate de condițiile concrete în care au fost obținute.
În ceea ce mă privește am preluat S.C. Unirea S.A. în 1998 când furnizarea  gazelor și energiei era sistată pentru neplată și salariile erau neplătite, în anii 2003 și 2004 întreprinderea luând locul l la categoria IMM-uri, la export produse specifice!
Nu a fost pe placul noilor orânduiri și în anul 2005 planul de reorganizare depus de subsemnatul la unul dintre acționari (AVAS), nu a primit nici un răspuns, ceea ce a echivalat cu intrarea în faliment. A beneficiat cine se vede că este pe locul defunctei UNIREA!
La  APAREGIO am venit în februarie 2015  în urma unui concurs care s-a organizat după demisia fostului director Ion Popescu. Menționez că înaintea înființării acestui operator (APAREGIO), celelalte două entități care au gestionat sistemul public de alimentare cu apă al Municipiului Târgu-Jiu (AQUATERM și DSUP), au intrat în faliment.
Condițiile obținerii finanțărilor europene  au dus la formarea operatorului regional, în aria căruia de operare, pentru  eficiență economică, trebuiau să adere cât mai multe UAT-uri.
La data venirii mele, finanțările europene erau sistate, situație generată  de instrumentarea a două dosare de cercetare penală aflate pe rolul DNA.
Au urmat nenumărate audiențe, interpelări, plângeri, diligențe pe la toate autoritățile, pentru deblocarea acestei situații.
Riscul, pe care nimeni în afară de mine la acea dată nu și l-a asumat, era să RETURNĂM toți banii pe care UE îi acordase Gorjului pe Programul Operational Sectorial Mediu, în jurul sumei de 65 milioane euro!
Banii urmau să fie suportați de comunitățile care beneficiaseră de investiții pe acest program.
În urma deselor diligențe făcute împreună cu colegul meu ing. Butiuc Florin la Autoritatea de Management, Curtea de Conturi a României și Direcția Naționala Anticorupție, dosarele au fost clasate în decembrie 2015.
Târziu! Perioada de prelungire a valabilității proiectelor trecuse!
În disperare de cauză, ne-am amintit că avem comisar european pe acest domeniu, și i-am scris.
Răspunsul dnei CORINA CREȚU a venit și a fost favorabil pentru societatea APAREGIO.
Acesta a fost scopul pentru care eu m-am prezentat la concursul pentru postul de Director General, obiectiv pe care l-am îndeplinit!
Mulțumesc în numele colectivului pe care îl conduc doamnei eurodeputat, CORINA CREȚU, pentru sprijin!
Acum văd că au aparut tot felul de viteji!
Pe Marcel îl inteleg și văd din ce traiește, dar voi? Declarația mea de avere este publică din anul 2000. Se poate vedea cât am câștigat și de unde am veniturile! Dar voi? Din ce trăiți? Vă solicit, având în vedere că sunteți ”formatori de opinie” și se presupune că aceste opinii nu sunt tributare unor interese pecuniare meschine, să declarați public banii din care traiți voi și familiile voastre! Solicit acest lucru deoarece este evident că emiteți numai un anumit gen de opinii, convenabile unora, în niciun caz scopului unei informări corecte și imparțiale.
Colectivul de la APAREGIO (Directorul General, managerii, membrii CA, salariații, cât și structurile care au delegat activitatea) are în vedere pe mai departe o îmbunătățire a activității, finalizarea contractelor din POS Mediu, semnarea contractului de finanțare (programată de dl. ministru al fondurilor europene pentru 12 august), continuarea depistării consumatorilor frauduloși și a pierderilor din sistem.
Educația nu-mi permite să vă adresez cuvintele pe care le meritați, deși, pentru a mă face înțeles, ar trebui să mă cobor eu la nivelul vostru câtă vreme voi nu vă puteți ridica la nivelul meu.
Mai curge multă apă pe conductă până să atingeți voi nivelul celor care păstoresc vremelnic societatea APAREGIO!
Și pentru că v-ați aprins cu angajarea lui Călinoiu, vă aduc la cunoștință că el este cel care a demarat masterplanul județului Gorj cu privire la apă și canal, normal este să facă parte din echipa care se ocupă cu implementarea acestuia! În contractul meu de mandat din iulie 2018 scrie ca am atributul angajării persoanelor care mă pot ajuta la îndeplinirea obiectivelor asumate. Iar expertiza dlui Călinoiu nu poate fi anulată de țipetele singulare sau corurile frustrate de zbierete conjugate în scursurile, pardon, discursurile urii ale detractorilor săi și ai mei.

P.S. Ca să închei ciclic, hoțul vede numai hoți și strigă ”hoții”, direct sau prin interpuși!”

Ing. Traian Pătrășcoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Bombă pe piața imobiliară din Gorj: sediul BCR a fost cumpărat de un cunoscut om de afaceri gorjean

Unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din județul Gorj a dat lovitura pe piața imobiliară. Ilie Ilinca a achiziționat recent sediul BCR...

Tragedie pentru o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală și bebelușul ei au murit în spitalul din Craiova

Tragedie fără margini într-o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală a de la Secția Chirurgie a Spitalului Orășenesc Bumbești Jiu a murit la...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini