spot_img
12.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăActualitateSe așteaptă la un val de îmbolnăviri cu COVID-19. Laborator pentru teste...

    Se așteaptă la un val de îmbolnăviri cu COVID-19. Laborator pentru teste de coranavirus, la Târgu Jiu

    Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu se așteaptă în perioada următoare la un val de îmbolnăviri cu COVID-19. Din acest motiv, reprezentanții unității medicale au în plan ca unele secții să fie eliberate pentru a le face loc bolnavilor care vor fi infectați cu coronavirus. Mai mult decât atât, Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, susține că în aproximativ două săptămâni va fi gata un laborator unde se vor putea realizat teste pentru depistarea celor care au fost infectați. „Am avut o discuţie astăzi cu managerul Spitalului Sibiu pentru că încercăm să realizăm un laborator pentru efectuarea de determinări de coronavirus. Trebuie realizată o construcţie nouă, care să corespundă cu cele trei încăperi destinate pacienţilor cu acest tip de virus, iar, în plus, spaţiul trebuie să aibă o presiune negativă. Trebuie asigurate o serie de condiţii. Sperăm ca în cel mult două săptămâni să ridicăm această clădire şi să o dotăm corespunzător cu aparatura necesară. E vorba de construcţie rapidă, din panouri. Am contactat firmele şi aştepăm începerea lucrărilor. Managerul Spitalului de la Sibiu a promis că o să ne pună la dispoziţie proiectul laboratorului”.

    Secția de Dermatologie ar putea fi eliberată pentru cazurile de COVID-19

    Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu iau în calcul posibilitatea Secţia de Dermatologie să fie eliberată pentru a amenaja saloane speciale pentru cei care vor fi infectați, iar la Secția de oncologie s-ar putea amenaja paturi pentru terapie intensivă: „Se fac anumite scenarii ca toţi pacienţi care prezintă suspiciuni să rămână la unitatea de pe strada A. I. Cuza, din zona Pasarelei. Sunt discuţii ca să fie duşi la spitalul de la Pasarelă toţi pacienţii cu suspiciuni. Secţia Dermatologie ar putea fi eliberată, pentru introducerea pacienţilor de la Boli Infecţioase, iar la Secţia de Oncologie încercăm să facem paturi de terapie intensivă pentru situaţii de urgenţă“, a mai menţionat Dumitru Vienescu.

    35.000 de măşti au fost folosite într-o perioadă de două săptămâni

    Cadrele medicale solicită în număr mare echipamente de protecţie, însă acestea se acordă doar pentru pacienţii care prezintă o suspiciune de infectare cu COVID-19. „Există echipamente de protecţie, dar se dau acolo unde este nevoie. Toată lumea doreşte acele măşti FP3, care dau doar în cazurile de suspiciune de coronavirus. Stocurile sunt asigurate. Personalul de la camerele de gardă şi UPU are asigurate aceste echipamente. Avem şi măşti FFP3 pe stoc. Mai încercăm să suplimentăm. Doar în ultimele două săptămâni aproximativ 35.000 de măşti de unică folosinţă. Consumurile sunt extraordinar de mari în această perioadă. Am trimis la Ministerul Sănătăţii listele cu necesarul de echipamente şi aparatură, pentru că s-a dat un decret în acest sens cu privire la asigurarea fondurilor necesare“, a precizat managerul Spitalului Judeţean.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: