Acasa / Actualitate / Șeful CJ Gorj a făcut bilanțul după codul galben de vreme rea

Șeful CJ Gorj a făcut bilanțul după codul galben de vreme rea

Drumarii care au în administrare șoselele județene au fost băgați în ședință de către președintele Consiliului Județean. Cosmin Popescu a vrut să afle care este starea drumurilor în condițiile în care Gorjul a trecut prin mai multe atenționări meteorologice de cod galben din cauza ninsorilor. Șoferii sunt asigurați că se intervine prompt pentru ca circulația să se desfășoare în condiții de siguranță, iar cantitatea de material antiderapant este suficientă.

Vremea capricioasă de la început de an i-a pus pe drumari la treabă, asta deși Gorjul nu a avut parte de ninsori abundente, la fel ca în alți ani. Poleiul a fost, în schimb, principala bătaie de cap a șoferilor. Pentru a evita situațiile periculoase din alte județe, președintele Cosmin Popescu le-a cerut drumarilor care asigură deszăpezirea drumurilor județene să intervină prompt, mai ales în zonele cu risc de producere a accidentelor rutiere.

„Se ține legătura cu primarii”

Președintele Consiliului Județean spune că reprezentanții furnizorului de electricitate au remediat și ei într-un timp destul de scurt avariile produse la rețelele electrice, pentru ca gorjenii să nu stea în beznă. „Nu sunt probleme deosebite în ceea ce privește drumurile județene din cauza ninsorilor. Am discutat cu colegii din compartimentul de specialitate și mi-au transmis că s-a intervenit, s-a împrăștiat material antiderapant, în special pe pante și pe zona podurilor, pentru că sunt cele mai afectate de temperatura scăzută. Acolo unde se intervine se ține și legătura cu primarii, iar cei care au în întreținere drumurile județene acționează de urgență. De asemenea, din câte am discutat în Comandamentul de iarnă, s-au rezolvat și problemele din zonele unde au căzut arbori pe rețelele de electricitate. S-au produs avarii, dar la această dată nu sunt probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică a populației”, a transmis Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*