Acasa / Actualitate / Sesizările consumatorilor, cercetate de IPJ Gorj!

Sesizările consumatorilor, cercetate de IPJ Gorj!

Luna mai a fost una grea pentru câţiva agenţi economici din Gorj, 4 dintre aceştia fiind sancţionaţi cu 3 amenzi contravenţionale în valoare totală de 5.000 lei şi un avertisment. Alte două sesizări au intrat în atenţia Inspectoratului de Poliţia Judeţean Gorj, ca urmare a suspiciunii de nereguli.

De această dată, cele mai multe sesizări ale cetăţenilor au ajuns pe masa reprezentanţilor CJPC Gorj ca urmare a nemulţumirilor legate de servicii şi produse financiare şi de telecomunicaţii, electronice defecte şi chiar servicii de transport. În cazul a nouă din cele 17 reclamaţii cercetate şi soluţionate de inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Gorj au dispus măsuri de remediere. „În luna mai 2014 au fost înregistrate 31 de reclamaţii şi sesizări din partea consumatorilor. Aspectele semnalate au privit servicii şi produse financiare, tablete şi telefoane mobile defecte în termenul de garanţie, produse textile, anvelope auto, servicii de furnizare utilităţi, servicii de transport, precum şi nerespectarea contractelor de telecomunicaţii. Comisarii Comiariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj au cercetat şi soluţionat un număr de 17 reclamaţii, din care un număr de 9 reclamaţii au fost constatate ca fiind întemeiate, fiind dispuse măsuri de remediere fără costuri suplimentare pentru consumatori sau de înlocuire a produselor constatate cu deficienţe, valoarea totală fiind de 2.552 de lei”, a spus Mădălin Giurcău, comisarul şef adjunct al CJPC Gorj.

În atenţia IPJ Gorj

În urma neregulilor depistate la servicii acordate de agenţi economici, două dintre reclamaţiile gorjenilor fiind trimise spre soluţionare către poliţişti. „De asemenea, la nivelul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj, au mai fost depuse două reclamaţii, acestea fiind redirecţionate spre cercetare şi soluţionare către alte instituţii abilitate”, a mai declarat Giurcău. Patru operatori economici au fost sancţionaţi cu 3 amenzi contravenţionale în cuantum total de 5.000 lei şi un avertisment.

Un comentariu

  1. Protectia consumatorilor o institutie de tot rasul nu sunt bagati de nimeni in seama si nici nu stiu de capul lor.Poti sa te duci sa reclami ce vrei DEGEABA se duc acolo DACA….si nu rezolva NIMIC.Hai sa va spun despre microbuzele care pleaca spre Rovinari si spre Bumbesti jiu pe care scrie SADU care de fapr este un parau SADU.Pleaca cand vor ei si opresc pe unde vor ei iau in picioare pasageri cat intra si cati incap.Bilete fara data fara stampila fara ruta si nici nu stiu daca dau la toti calatori aer conditionat nu este deschid TRAPA si se formeaza un curent de mergi direct la spital..Nimeni dar NIMENI nu ia masuri cu aceste microbuze care nu respecta NICIODATA dar NICIODATA programul si traseul si nici statile.Pai nu pleaca de la cap de linie pana nu este plin microbuzul iar pe traseu care stau in stati SA SATEA nu vede nimeni NEREGULILE nici FINANTELE ,POLITIA,PROTECTIA CUNSUMATORULUI si alti…….PACAT asta este TRAIASCA ROMANIA si HOTIA.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*