8.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 23, 2020
Acasă Actualitate Soţi pasionaţi de culturism, judecaţi pentru evaziune fiscală. Au încasat venituri considerabile...

Soţi pasionaţi de culturism, judecaţi pentru evaziune fiscală. Au încasat venituri considerabile din videochat

Doi soţi pasionaţi din municipiul Târgu Jiu, practicanţi de culturism, sunt judecaţi pentru evaziune fiscală în formă continuată, pentru că au realizat venituri consistente din activităţi de videochat pe care nu le-au declarat. Prejudiciul stabilt de anchetatori se ridică la suma de aproximativ 300.000 de lei, la care se adaugă penalităţile şi dobânzile aferente.

Bianca şi Mihai Gabriel Feroiu sunt judecaţi de Tribunalul Gorj pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Conform anchetatorilor, cei doi au realizat venituri considerabile din videochat timp de opt ani, în perioada 2009-2017, fără să le declare şi să plătească impozite.

Aveau mai multe conturi bancare

Potrivit rechizitoriul, aceştia deţineau mai multe conturi bancare în lei şi în valută. Doar femeia figura ca angajată la o firmă cu sediul în Alba Iulia ca agent de vânzări. „Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că inculpatul desfăşoară activităţi de tip video-chat, folosind username «Nemeth». (…) În ceea ce o privelte pe inculpata F.B., s-a stabilit faptul că aceasta este soţia numitului F.M.G., deţin mai multe proprietăţi şi este o persoană cunoscută cu preocupări în domeniul serviciilor de tip video chat“, se arată în rechizitoriu.

Încasau jumătate din suma

Cei doi primeau periodic sume de bani în euro şi dolari, fără a le declara la organele fiscale. Conform rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru a intra în direct cu Bianca, utilizatorii unui site de profil achitau un tarif între 3 şi 5 dolari pe minut, iar aceasta lua jumătate din suma încasată. La fel se întâmpla şi în cazul soţului, care intra pe un alt site destinat activităţii de videochat, unde tariful era cuprins între 3 şi 6 dolari pe minut.

Inspectorii din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj au stabilt că Bianca Feroiu a prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproape 175.000 de lei, reprezentând impozit pe profit, contribuţia la asigurările sociale de sănătate şi la asigurările sociale de stat, la care se adaugă penalităţi şi dobânzi. De asemenea, suma imputată soţului său este de aproximativ 128.000 de lei. Soţii au contestat raportul organelor fiscale.

Oamenii legii au luat măsura punerii sub sechestru a unui apartament.

Bianca Feroiu, campioană naţională la culturism

Bianca Feroiu a fost legimitată la Clubul Sportiv Universitatea Cluj şi în 2013 a obținut titlul național la Culturism Senioare, categoria open, și medalia de aur la culturism senioare-perechi.

Mihai Feroiu a fost suspendat din activitatea sportivă de către Federația Română de Culturism și Fitness, în 2009, după ce a fost depistat pozitiv la un control doping.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

Pandurii, gata de start !

Ieri, Pandurii avea programat un meci amical contra divizionarei B, FC Argeş. Acest meci era ultimul de verificare înaintea reluării campionatului, însă din cauza...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini