Acasa / Actualitate / Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a pierdut procesul pentru discriminare

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a pierdut procesul pentru discriminare

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a pierdut procesul pentru discriminare cu Sindicatul Ambulanța și trebuie să achite amenda și cheltuielile de judecată. Amenda aplicată în vara anului trecut de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în sumă de 2.000 de lei a fost contestată de conducerea de atunci a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Contestația a fost respinsă la Curtea de Apel din Craiova și spitalul este bun de plată. De asemenea, unitatea medicală trebuie să achite și cheltuieli de judecată de 2.000 de lei. Spitalul Județean de Urgență mai poate face contestație la instanța supremă, dar, în acest caz, cheltuielile de judecată ar putea să ajungă chiar și la 10.000 de lei.

Liderul de sindicat Cristi Aldescu a spus că a avut o discuție cu Dumitru Vienescu, actualul manager al Spitalului Județean din Târgu Jiu, ca procesul să fie oprit, pentru ca sumele la care va fi obligat să le achite spitalul să nu fie și mai mari.

Sindicatul Ambulanța a depus sesizarea pentru discriminare

Sesizarea pentru discriminare a fost depusă de către Sindicatul Ambulanța, care a reclamat că membrii săi sunt discriminați față de cei care fac parte din sindicatul reprezentativ Sanitas, prin neacordarea unor drepturi prevăzute în Contractul colectiv de muncă semnat la nivel de unitate. Este vorba de neacordarea gratuității la efectuarea fișelor medicale și a certificatelor prenupțiale.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*