21.6 C
Târgu Jiu
marți, mai 24, 2022
AcasăActualitateSpitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu cere peste trei miliarde lei vechi de...

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu cere peste trei miliarde lei vechi de la Hexi Pharma

tataruSpitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu cere peste 300.000 de lei (trei miliarde lei vechi) de la compania Hexi Pharma, de la care a pornit scandalul dezinfectanților diluați. „Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu se va constitui parte civilă în procesul ce urmează a începe cu Hexi Pharma, pentru că au fost achizționate zece tipuri de substanțe dezinfectante pe care Spitalul Județean de Urgență le-a achiziționat de-a lungul timpului de la această firmă. O parte dintre ele au rămas nefolosite, iar altă parte au fost returnate firmei, dar nu ne-a fost făcută plata pe aceste produse. Considerăm că suma de 308.000 de lei este prejudiciu la bugetul instituției noastre, motiv pentru care ne vom constitui parte civilă cu suma de 308.000 lei în procesul contra Hexi Pharma”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu Jiu.

Negocieri eșuate

Conducerea SJU Târgu-Jiu a încercat să ajungă la o înțelegere cu firma Hexi Pharma, dar negocierile au eșuat. Tiberiu Tătaru speră că banii vor fi recuperați în instanța de judecată: „Suma respectivă, la necesitățile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, ar fi suficientă pentru achiziționarea de produse pe o perioadă cuprinsă între 7 și 9 luni de zile. Am încercat să negociem în mai multe forme, discuții telefonice și procedură scrisă cu firma respectivă, dar s-a refuzat dialogul. În prima fază a fost un dialog în care s-au arătat dornici de a prelua dezinfectanții care ne-au rămas pe stoc în vederea achitării contravalorii lor, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Singura soluție a fost de a ne constitui parte civilă în procesul civil intentat firmei Hexi Pharma“.

Directorul spitalului consideră că nu au fost probleme cu produsele de la Hexi Pharma, pentru infecțiile nosocomiale nu au crescut: „Spitalul Județean nu a avut probleme cu produsele de la Hexi Pharma. Probleme care apar în cazul în care materialul nu este în regulă constau în creșterea infecțiilor nosocomiale lucru care nu s-a întâmplat în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu”.

Patronul firmei de reciclare de la Bălești și fiul său, reținuți de polițiști

0
Ioan Rădulescu, directorul general al firmei de reciclare din comuna Bălești, care a fost acuzat în numeroase rânduri de poluare, a fost reținut pentru 24 de ore.

Traian Băsescu a dat în judecată SPP-ul

0
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, în prezent europarlamentar din partea Partidului Mișcarea Populară, a...

Bărbat reţinut pentru că a încălcat ordinul de protecţie! A fost prins lângă locuința fostei soții

0
Un târgujian a fost reţinut pentru 24 de ore, deoarece a încălcat ordinul de protecţie...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!