Acasa / Actualitate / Spitalul Județean din Târgu Jiu amenințat cu executare silită

Spitalul Județean din Târgu Jiu amenințat cu executare silită

Spitalul Județean Târgu-JiuSpitalul Județean din Târgu Jiu, la un pas să fie executat silit de pe urma dosarului în care medicul ORL Carmen Braia a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Unitatea trebuie să achite o sumă uriașă, într-o singură tranșă, după ce magistrații Curții de Apel au decis că spitalul este în solidar cu medicul condamnat.

Situație dificilă pentru Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu. Managerul se plânge că unitatea ar putea intra în colaps financiar din cauza unei hotărâri judecătorești. Este vorba despre despăgubirea de 420.000 de euro acordată de instanţa doljeană, în dosarul „Tulic, dosar, în care o tânăra, Raluca Tulic, de 17 ani a decedat în spital după ce medicul Carmen Braia i-a făcut o injecţie iar adolescenta a intrat în şoc anafilactic şi a decedat. Directorul unității medicale spune că s-au primit deja mai multe somații, pentru achitarea sumei însă până acum au reușit să amâne plățile.

Situație extremă

„E foarte greu fiind executați silit pe conturi pentru suma de peste 20 miliarde de lei vechi pentru ce s-a întâmplat dintr-o eroare judiciară. Tribunalul Gorj băgase pe doamna doctor în solidar cu firmele de asigurare. La Curtea de Apel Craiova au fost scoase firmele de asigurări și au băgat doctorul Braia în solidar cu Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu. Executorul se îndreaptă spre cine e solvabil, adică spre noi. Am găsit tot felul de tertipuri juridice să mai eșalonăm puțin până primim noul buget. Am încercat să discutăm și cu creditorii, să-i chemăm, să eșalonăm suma aceasta dar nu, ei vor toți banii odată. E foarte greu pentru spital și vom trece printr-o situație extrem de gravă. Din ceva minor s-a făcut o cheltuială care nu reprezintă activitatea spitalului”, a declarat managerul Gigel Capotă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*