Acasa / Actualitate / Stadionul abandonat de la Peștișani, locul preferat pentru vacile localnicilor

Stadionul abandonat de la Peștișani, locul preferat pentru vacile localnicilor

Stadionul nefinalizat din comuna Peştişani a devenit locul preferat unde vacile localnicilor vin să pască sau să stea la umbra zidurilor tribunei. Unele animale reușesc să intre în interiorul tribunei.

Primarul localităţii Peştişani, Cosmin Pigui, spune că vacile s-au învăţat să pască în incinta stadionului. Acesta a precizat că analizează trei variante pentru finalizarea investiției: „Pentru renumitul stadion de la Peştişani nu există finanţare. Programul privind construcţia de stadioane, în baza Ordonanţei 7, a fost sistat încă de acum zece ani. În acest moment avem trei variante, dar necesită timp. Una este finalizarea bazei sportive pe o altă finanţare. O altă soluţie ar fi concesionarea în vederea realizării Institutului Naţional de Sericicultură. A treia variantă este scoaterea la concesiune pentru finalizarea investiţiei de către un agent economic“.

Clădirea trebuie expertizată

Pentru construcţia stadionului s-a cheltuit o sumă de peste 500.000 de lei. Primarul Cosmin Pigui a precizat că trebuie făcută o evaluarea a construcţiei existente. „Proiectul vechi nu mai este de actualitate. Trebuie realizată o expertiză asupra clădirii şi o reproiectare În funcţie de reproiectarea care poate fi obţinută vorbim de o sumă de până la un milion de euro. Nu s-a degradat construcţia. Se poate da o altă destinaţie, dar avem o condiționare dacă putem să face fost staţiune de duzi de la Hobiţa. Investitoriii sunt interesaţi să se mute Institutul Naţional de Sericicultură. După vechiul proiect, ar mai fi ca 2,5 miliarde de lei de cheltuit, dar nu este un proiect realist. Ne costă 1,5 miliarde de lei doar ca să ducem energia electrică acolo“.

Fostul senator Dian Popescu a fost condamnat pentru construcţia stadionului

De construcţia stadionului de la Peștișani s-a ocupat firma fostului senator Dian Popescu, care a fost preşedintele PNL şi al ALDE Gorj. Acesta a fost chiar condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a încasat o sumă de aproximativ 150.000 de lei, dar nu a făcut nimic timp de un an și s-au întocmit situații de lucrări nereale. Valoarea proiectului iniţial a fost de peste 700.000 de lei, iar până acum s-au cheltuit în jur de 500.000 de lei. 

Un comentariu

  1. Cautati banii necesari constructiei stadionului la Pensiunaea si Dispensarul medical construit de fostul primar Pavel Florin . Acesta a jefuit comuna iar actualul primar este nevoit sa repare urmele jafului .

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*