Acasa / Actualitate / Stadionul Municipal va fi finalizat! Lucrările au început

Stadionul Municipal va fi finalizat! Lucrările au început

Termenul de finalizare a Stadionului Municipal a fost anunțat de către Primăria Municipiului Tg-Jiu. Conform primarului Marcel Romanescu, lucrările de modernizare a Stadionului se vor finaliza în luna iunie a acestui an.

Conform edilului societatea care a câștigat licitația a trimis deja muncitorii, care au și început lucrările. Se execută lucrări care pot fi efectuate în perioada de iarnă, când temperaturile sunt scăzute. Firma de construcţii are la dispoziţie patru luni ca să termine și să finiseze Stadionul Municipal. Cel târziu până în prima lună a acestei veri, lucrările vor fi gata, promite edilul, iar stadionul va fi preluat de autorităţile locale de la Compania Naţională de Investiţii. „Deja sunt echipe de muncitori pe şantier. Sunt din partea firmei care a câştigat licitaţia. Este, în fapt, societatea care a executat şi prima parte a lucrărilor. Ei au timp patru luni, potrivit contractului, să execute ceea ce a mai rămas de executat la Stadionul Municipal. Până în luna iunie va fi gata“, a spus Marcel Romanescu.

5 milioane de euro este bugetul alocat de primărie pentru aceste ultime lucrări. În această sumă vor intra construcția canalizării pluvială dar şi amenajarea peisagistică. Până în prezent, Compania Naţională de Investiţii a cheltuit 22 de milioane de euro pentru modernizarea stadionului, care ar fi trebuit să fie gata încă de acum un an. Stadionul se va putea mândri cu o parcare subterană de câteva sute de locuri, un hotel de patru stele, tribune acoperite, precum şi o pistă modernă de atletism. Municipalitatea speră că cele 300 de locuri de parcare vor ajuta la fluidizarea traficului autoturismele nemaifiind parcate la întâmplare, pe marginea drumului.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*