Acasa / Actualitate / Stâlpișori anti șoferi tupeiști la Poarta Sărutului?

Stâlpișori anti șoferi tupeiști la Poarta Sărutului?

Edilii târgujieni vor sancțiuni aspre pentru cei care îndrăznesc să batjocorească operele brâncușiene. Episodul de zilele trecute, când un șofer a intrat cu mașina până lângă Poarta Sărutului, l-a făcut pe primarul Marcel Romanescu să solicite aplicarea de amenzi la cuantumul maxim prevăzut de lege. Agenții care l-au amendat pe șofer cu ridicola sumă de 300 de lei au fost și ei criticați de către primar. Romanescu analizează acum varianta montării unor stâlpi care să împiedice accesul mașinilor.

Gestul șoferul care și-a parcat mașina la câțiva pași de Poarta Sărutului a pus pe jar administrația locală din Târgu Jiu. Viceprimarul Aurel Popescu a condamnat atât gestul șoferului iresponsabil, cât și clemența exagerată a agentului de la Poliția Locală, care l-a amendat cu doar 300 de lei. „Nu credeam că poate depăși cineva limitele bunului simț până la acest nivel. Cu siguranță vom relua această temă, de a aplica amenzi foarte usturătoare în situații de acest gen. Unde cred eu că s-a greșit, odată vizavi de faptul că a ajuns mașina acolo fără să fie împiedicată de organele de ordine, și a rămas ca Poliția Locală să vadă cine a fost de serviciu și să ia atitudine, și doi, cuantumul amenzii, care putea de departe să fie la limita maximă, de 2.000 de lei. Acest lucru putea fi făcut fără nicio problemă de cel care a aplicat o amendă simbolică de 300 de lei”.

„Trebuiau să meargă pe valoarea maximă”

Primarul Marcel Romanescu este convins și el că amenda cu care s-a ales șoferul tupeist nu poate fi comparată cu gravitatea acestui incident. „Este regretabil că s-a luat o decizie în privința unei amenzi minime. Cei care au dat această amendă trebuiau să meargă pe valoarea maximă. Nu e nevoie de modificarea hotărârii de consiliu local, atât timp cât ai legea care spune că valoarea maximă este de 2.000 de lei. Putea fi aplicată o astfel de amendă și dată ca exemplu pentru alți doritori de senzații tari în Târgu Jiu. Cuantumul amenzii nu reprezintă cu adevărat valoarea prejudiciului de imagine care ne-a fost adus”, a transmis primarul Târgu Jiului.

„Vom mai monta câțiva stâlpișori”

Autoritățile analizează acum inclusiv varianta montării unor stâlpișori care să împiedice accesul mașinilor în zonă, însă o astfel de decizie ar știrbi și mai rău imaginea operelor brâncușiene și a Târgu Jiului. „Indicatoare rutiere sunt în zonă, vom mai monta câțiva stâlpișori în zona de intrare, dar până la urmă este vorba de respect, bun-simț și acea școală pentru obținerea carnetului auto. Într-o zonă de acest nivel nu se intră în niciun caz cu mașina”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu. Primarul Marcel Romanescu nu vrea nici el ca în fotografiile miilor de turiști care ajung lângă operele brâncușiene să apară stâlpișori metalici sau alte obstacole. „Nu știu cât de bine ar da, estetic vorbind, să pui stâlpișori în fața Porții Sărutului. Acolo se fac zeci de mii de fotografii, iar un fotograf ar putea să facă în așa fel încât să arată că operele brâncușiene sunt, într-un fel, îngrădite. E de discutat, pentru că vorbim de o Cale a Eroilor liberă”.

2 comentarii

  1. Da, Marcelica nu se dezminte si-si arată limitele cu orice prilej: rural si agramat.

  2. Sa ridice amenzile .sa dea cateva mii de lei amenda .sa nu se tina cont ca e .y sau z . Probabil ca i.a dat ceva la politistul local de a primit amenda minima . Suntem de rasul tarii.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*