Suspansul se menține în procesul directorilor de la CEO

0
40

laurentiu ciobotaricaSuspansul se menține în dosarul de abuz în serviciu al foștilor și actualilor directori din Complexul Energetic Oltenia (CEO). Nici la termenul de ieri, fostul director al Diviziei Financiare, Laurențiu Ciobotărică, nu a fost audiat de instanța de judecată, pentru că avocatul acestuia nu a putut să ajungă la proces. El și-a rezervat dreptul de a da declarații la finalul procesului.

Dosarul vizează acordarea de drepturi compensatorii în mod ilegal fostului director al Divizie Energetice, Aurel Medințu, pentru ca acesta să renunțe la funcția pe care o ocupa. Procurorii DNA au considerat că stabilirea unei plăți de acest fel trebuia să fie hotărâtă de către Consiliul de Supraveghere, și de Directoratul CEO. În acest dosar penal mai sunt judecați Aurel Antonie, directorul Diviziei Miniere, și Dorina Jianu, fosta șefă a juriștilor din CEO.

Elena Popescu: „Am votat pentru încetarea raporturilor de serviciu”

elena popescuÎn schimb, la proces a venit Elena Popescu, fostă membră în Consiliul de Supraveghere al CEO. Aceasta a spus că a participat la ședința din data de 23 decembrie 2015 în care s-a aprobat încetarea raporturilor de serviciu cu Aurel Medințu: „Nu îmi amintesc dacă aspectele cu privire la Aurel Medințu le-am aflat înainte sau chiar în momentul ședinței de pe data de 23 decembrie 2015. La ședința respectivă a fost pusă în discuție cererea lui Medințu privind încetarea raporturilor de serviciu prin acordul părților. Nu s-a discutat nimic la acest punct cu referire la acordarea unor plăți compensatorii financiare pentru Medințu. Am votat pentru încetarea raporturilor de serviciu. (…) Nu știu dacă Directoratul poate să acorde compensații financiare unui membru al Directoratului, dar știu că doar Consiliul de Supraveghere avea sarcina de a revoca, numi sau de a stabili retribuția financiară pentru un membru al Directoratului”. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 18 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here