10.3 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăActualitateSute de dosare, duse cu portbagajul la tribunal

Sute de dosare, duse cu portbagajul la tribunal

Un nou transport de dosare ale profesorilor au fost duse ieri la tribunal. Liderul de sindicat Florinela Ponta le-a transportat cu o maşină, înghesuindu-le într-un portbagaj, fiind vorba despre aproape 500 de dosare. Cam încă pe atâtea se află deja în instanţă, toate fiind pornite de către cadrele didactice pentru recuperarea celor 25% bani reţinuţi pe concediu.

Potrivit Florinelei Ponta şi profesorilor pe care aceasta îi reprezintă, oprirea celor 25% din salariu pe concediu nu este legală. „La plecarea noastră în concediu legea aceasta încă nu exista. Noi ar fi trebuit să avem banii deja viraţi pe carduri cu 5 zile înainte de concediu. Şi, oricum, legea a fost adoptată după data la care noi am plecat”, a declarat Ponta. Liderul de sindicat şi-a îndemnat şi ajutat colegii din învăţământ să îşi recupereze drepturile. Am câştigat săptămâna trecută mai multe procese de la şcolile din Bălăneşti şi de la Şcoala Gheorghe Tătărăscu din Târgu-Jiu. Ieri am mai fost în instanţă cu procese de la Clubul Sportiv Şcolar şi Şcoala Gheorghe Tătărăscu. Acestea din urmă au fost luate în pronunţare. Azi mai ducem încă 494 de dosare”, a mai declarat ieri Florinela Ponta. Aceasta, ajutată de câţiva colegi, a încărcat în portbagajul unei maşini toate aceste dosare şi a mers cu ele la tribunal pentru a căuta dreptate.

Încă două procese

Potrivit liderului sindical, procesul pentru obţinerea celor 25% din banii de pe concediu nu este singurul. „Mai avem de pornit două procese cu recuperarea celor 100 de euro pentru cărţi care, în 2009, au fost daţi numai parţial, dar şi cu reîncadrările”, a mai spus Ponta. Potrivit acesteia, cele două procese vor fi pornite după primul consiliu al liderilor care va avea loc la sfârşitul acestei luni. „Vom instrui liderii cum să întocmească aceste dosare, să poată învăţa, la rândul lor, oamenii şi apoi vom merge la tribunal şi cu ele. Nu este vorba despre foarte mulţi bani, dar este dreptul nostru”, a încheiat liderul de sindicat.

- Advertisement -
Articolul precedentMugurel Surupăceanu
Articolul următorPamflet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -