Acasa / Actualitate / Ţara arde…. Situaţie fără precedent în comuna Dăneşti

Ţara arde…. Situaţie fără precedent în comuna Dăneşti

Şcoala unde zeci de elevi învaţă zilnic este încălzită cu ajutorul unor sobe, în timp ce, edilul comunei, a dorit ca baia nou construită să fie dotată cu centrală termică. Părinţii sunt revoltaţi, mai ales că iarna trecută au fost cazuri în care copiii acestora au plecat acasa, deoarece şcoala s-a umplut de fum din cauza unei sobe defecte. Primarul a dorit să clarifice situaţia, aruncând vina spre Consiliul Judeţean dar şi spre Guvern, instituţii din partea cărora nu a primit sprijin.

Atunci când au văzut centrala termică destinată toaletei şcolare, cetăţenilor din satul Văcarea nu le-a venit a crede. Au dat fuga la primar pentru a cere explicaţii.

,,Mai are puţin şi cade tavanul în capul copiilor.. iarna e frig, soba nu e bună, iasă fum şi nu ştiu cine a avut ideea asta cu toaleta nouă şi centrala la toaletă dar nu mi se pare normal. Nu ştiu la ce foloseşte.. nu trebuie să îngheţe apa acolo la baie, nu am idee. Copiii în schimb pot să îngheţe în clasă, nu e o problemă”, a spus un părinte.

Primarul comunei consideră că a făcut tot ce era de cuviinţă pentru elevii din şcoala respectivă.

,,Dacă aş avea bani aş face.. dar cu ce să fac.. La baie îmi este suficientă centrala asta mică,pe când dincolo trebuie una mare. Acolo trebuie calorifere multe, trebuie avize de la mediu, de peste tot. Soba de e în sala de curs nu mai scoate fum, am refăcut-o iarna trecută”, a spus primarul comunei Dăneşti, Emilian Rusu.
Edilul a găsit imediat vinovaţii.

,,Am făcut demersuri şi mai avem proiect depus…am trimis la Ministerul Dezvoltării, am cerut să fie prioritar să ne dea bani pentru această şcoală, să facem o verificare totală. Nu ni s-a dat, nu ni s-a spus nici de ce nouă nu ni se dau bani. Deci nu avem nici fonduri necesare la ora actuală”, a mai completat acesta.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*