7.9 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăActualitateTârgu-Jiul va avea stadion de ...patru stele!

Târgu-Jiul va avea stadion de …patru stele!

Stadion de patru stele la Târgu-Jiu! Vestea o dă primarul municipiului, Florin Cârciumaru, care, la emisiunea “Punctul pe I” a declarat că investiţia întrun stadion de ultimă generaţie, după normele UEFA, va deveni realitate în Târgu-Jiu, cu bani de la guvernul Ponta. Un stadion de patru stele nu numai că este necesar, dar ar şi stimula mai mult echipa de fotbal pentru performanţă, crede Mihai Prunariu, preşedintele Clubului Pandurii.

Edilul Florin Cârciumaru a declarat la Acces Tv că au fost purtate primele discuţii cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii, iar procedurile sunt deschise. Responsabilitatea investiţiei revine Campaniei Naţionale de Investiţii de la studiul de fezabilitate până la licitaţie şi realizarea lucrărilor pentru Târgu-Jiu, proiectul este unul ambiţios, pe care edilul Câricumaru vrea să îl vadă realizat. Garanţia vine chiar de la premier, care a intervenit, spune Cârciumaru pentru ca Târgu-Jiul să nu piardă oportunitatea în faţa municipiului Craiova. Stadionul va avea o capacitate de 15 mii de locuri, nu va avea amploarea celor din Cluj sau Bucureşti, la acest capitol, dar va fi cu siguranţă unul cochet, după ultimele norme impuse de UEFA.

„Pe fondul discuţiilor purtate cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii, am stabilit ca în continuare CNI să se ocupe de absolut tot, plecând de la studiul de fezabilitate până la predarea la cheie a complexului sportiv, de patru stele. Investiţia se face cu bani atraşi de la guvernul Ponta şi vom avea un stadion de patru stele. Consider că meritul este al Primăriei, al Consiliului Judeţean, dar este şi al prim-ministrului Ponta care a aprobat proiectul. Chiar a fost nevoie de intervenţia premierului pentru că cei de la Craiova o luaseră înainte, iar prim-ministrul a avut curajul să spună doamnei primar că Târgu-Jiul are echipă de nivel european şi merită un stadion înaintea Craiovei”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Stadionul ultramodern, gata, peste un an şi jumătate!

În cel mult doi ani este posibil ca proiectul stadionului de patru stele să fie realitate. Pentru oraş şi echipa de fotbal, o astfel de investiţie ar spune mult, fără îndoială, este de părere Mihai Prunariu, preşedintele Clubului Pandurii care salută iniţiativa autorităţilor locale. Fără a fi doar un motiv de laudă, Prunariu vede în modernizarea condiţiilor unei baze sportive, o necesitate şi o strategie pentru rezultate pe măsură. „Demararea acestui proiect şi construirea unei baze sportive de patru stele la Târgu-Jiu ne ajută foarte mult. Dezvoltarea unui club sportiv înseamnă investiţii în infrastructură, echipa este pe locul 6 şi eu sunt convins că îşi va reveni, lucrurile acestea trebuie făcute în paralel. Degeaba ai echipă dacă nu ai infrastructură şi invers, degeaba ai condiţii dacă nu ai echipă”, a declarat Mihai Prunariu, preşedintele Clubului Pandurii.

Baza sportivă, reabilitată prin parteneriat cu UCB

În plus, cu eforturi proprii şi graţie unui parteneriat pe care conducerea clubului îl are în vedere cu Universitatea „Constantin Brâncuşi”, baza sportivă pe care universitatea o are în patrimoniu, va intra şi ea întrun proiect de reabilitare şi modernizare.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -