Târgujienii iau amenzi pentru…moloz!

0
11

Riscă amenzi cuprinse între 20 şi 100 de milioane de lei vechi! Este vorba despre târgujienii care aruncă la voia întâmplării molozul şi nu încheie contracte cu firma de salubrizare în vederea depozitării deşeurilor rezultate din construcţii. De la lansarea acestui program, târgujienii prinşi cu molozul la uşă au fost nevoiţi să suporte cheltuielile pentru transportarea acestuia.

Cetăţenii care s-au apucat de construcţii sau vor să-şi renoveze locuinţa în această vară trebuie să aibă mare grijă unde aruncă molozul rezultat. Între 50 şi 150 de lei vor trebui să plătească proprietarii târgujieni pentru ca reprezentanţii firmei de salubrizare să ridice deşeurile rezultate din activităţi de construcţii. „Cei care acum se apucă de amenajarea apartamentului, casei, sau depinde ce amenajare îşi fac acolo unde stau, îi rugăm să ia legătura cu noi să le punem la dispoziţie recipienţi pentru a arunca aceste resturi. În cazul în care nu vor efectiv să colaboreze cu noi, cu firma de salubrizare, le-am pus la dispoziţie inclusiv depozitul ecologic unde pot să vină cu maşina personală care va fi cântărită şi vor primi un bon şi o factură pe ce au adus acolo. Tariful este undeva între 50 de lei şi 150 de lei, maxim. Asta diferă în funcţie de ce se ridică de la fiecare gospodărie. Amenzile sunt de undeva de la 20 de milioane de lei vechi până la 100 de milioane”, a declarat Luis Popa, directorul firmei de salubrizare.

99% din cei prinşi cu moloz au achitat serviciile firmei de salubrizare

Cei care nu vor plătească pentru colectarea resturilor de materiale de construcţii mai au o variantă la dispoziţie, fără a ieşi de sub incidenţa legii. Firma de salubrizare le-a pus la dispoziţie inclusiv depozitul ecologic unde pot să vină cu maşina personală care va fi cântărită şi vor primi un bon şi o factură pe ce duc acolo. O mare parte din târgujienii prinşi de autorităţi cu molozul la uşă, în urma verificărilor, au achitat deşeurile din construcţii ridicate de firma de salubrizare. „Cei care i-am prins cu molozul la uşă nu au putut să mai dea înapoi şi au venit şi au achitat acel moloz pe care noi l-am ridicat ulterior”, a mai spus Luis Popa. Cei care nu se supun prevederilor legale riscă să primească amenzi usturătoare, poliţiştii locali fiind cei care supraveghează bunul mers al acestor activităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here