spot_img
17.9 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 8, 2024
Altele
    AcasăActualitateTitularizare, cu chiul şi abandon, în Gorj

    Titularizare, cu chiul şi abandon, în Gorj

    Concursul de titularizare a adus absenteism în Gorj. Aproape jumătate din candidaţii înscrişi la titularizare, au ratat şansa de a ocupa un post în învăţământ, fie pentru că au tras chiulul, fie că s-au retras din sala de examen. În Gorj, bătălia s-a dat pe 180 de locuri vacante, 97 fiind netitularizabile. Cele mai multe opţiuni primite la centrele de examen au fost pentru posturile de suplinitori la educatori şi învăţători, dar lupta s-a dat strâns şi pentru alte specializări, precum engleză, română sau educaţie fizică. La competiţie se înscriseseră iniţial, 801 candidaţi, pentru că din ei să se cearnă la inspecţiile speciale, iar, în sală, ieri să ajungă 561. În 80 de cazuri, cadrele didactice au renunţat la finalizarea probei.

    Nu a fost nevoie de cele patru ore pentru rezolvarea subiectelor, de la 10.00 la 14.00, pentru că o parte dintre candidaţii la titularizare fie au ieşit din sală mai repede, fie au renunţat să termine proba. Cerinţele s-au axat pe metodică, unde dificultatea poate părea diferită după experienţă şi cunoştinţe. Acestea au cântărit greu, se pare, pentru 81 de candidaţi care s-au retras din examen. Numai la Centrul de Concurs Nr.2, 25 de candidaţi au abandonat cursa la nici jumătatea ei. „La nici o oră de la începerea concursului 20 de candidaţi s-au retras, iar alţi 5 s-au alăturat ulterior. În sală avem 75 de candidaţi din 150, câţi s-au înscris. Bătaia se dă pe cele 50 de posturi de suplinitori, de educator şi învăţător. La Centrul Nr.7, posturile titularizabile sunt 5, la Palatul Copiilor la engleză şi educaţie muzicală, sau amintesc de cele două la Liceul Auto”, a declarat Alina Dănăric, preşedinte la Centrul de Concurs Nr.7. Cei 800 de candidaţi care s-au înscris pentru titularizare, suplinire au avut la dispoziţie locurile scoase la concurs la cele 17 centre de examen, iar repartizarea se va face strict în funcţie de posturile de la respectivul centru pentru care au optat. Asigurarea vine de la Ion Işfan, inspectorul şcolar general adjunct, care a menţionat că nu s-au înregistrat incidente la nici unul din centre. De renunţat au renunţat 81 de candidaţi, majoritatea din motive personale, iar numărul candidaţilor prezenţi în sală a fost 561”, a declarat Işfan. Despre dificultatea subiectelor, reacţia multora dintre candidaţi, la ieşirea de la concurs a vorbit de la sine, feţe posomorâte şi o grabă copleşitoare. Mai mult în fugă, o candidată la specializarea educator a spus că „am scăpat de emoţii, cred că am făcut, dar faţă de anul trecut, subiectele au fost mai grele”, a spus candidata. Că anul 2012 nu a adus mai mult noroc cu cerinţele, a comentat scurt şi altă candidată. „A fost greu, sper să nu fi venit degeaba”, s-a auzit vocea femeii.

    Mulţi înscrişi, puţini „inspectaţi”

    Proba scrisă a fost pregătită de inspecţiile speciale, ale căror note contează în media finală, dar din 800 de înscrişi, notaţi la inspecţii au fost mai puţini, 716. Candidaţii care râvnesc la post titular au nevoie de o media finală de minim 7, la care rezultatul probei scrise are o pondere de 75%. Pentru a suplini diferite catedre însă, condiţia clară pentru dascăli a fost ca la proba scrisă, nota să fie minim 5. Un altfel de rezultat le dă şanse 0. Câţi dintre dascălii examinaţi devin fie suplinitori, fie titulari şi cu ce medii finale, vom şti săptămâna viitoare, pe 7 august. Răgaz pentru contestaţii va fi între 7-8 august, iar rezultatele finale obţinute de candidaţi se vor cunoaşte vinerea viitoare, pe 10 august.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: