Acasa / Actualitate / Topul celor mai ruşinoase localităţi din România! Și în Gorj sunt câteva
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Topul celor mai ruşinoase localităţi din România! Și în Gorj sunt câteva

Limba română este plină de capcane, iar denumirile oraşelor sau comunelor stau mărturie pentru asta! Avem câteva exemple și în județul Gorj, dar nu „ne ridicăm” la nivelul satului Fututa din Sibiu sau al unei localități din Bistrița Năsăud.

Două localităţi din România au devenit faimoase printre străini, care le-au trecut pe harta celor mai obscene aşezări din Europa din cauza numelui pe care îl poartă. Prima este Spermezeu, un sat din Bistriţa Năsăud, care are o populaţie de 1500 de locuitori, iar cea de-a doua este Fututa care se află în Judeţul Sibiu. Oare cum se numesc localnicii din aceste sate? (La noi cei din Rovinari își spun rovinăreni, cei din Târgu-Jiu-târgujieni, Negomir-negomireni etc n.red.) Când vine vorba despre Gorj, amintim la capitolul denumiri de localități (sate, cătune etc) amuzante (prea puțin pornografice): cartierul Vărsături, Curvă-cătun, Seaca și Pojaru din comuna Bustuchin, Văcarea și Barza din comuna Dănești, Pocruia și Vânăta din Tismana, Frunza din Logrești, Sterpoaia, Purcaru, Socu și Bobaia din comuna Aninoasa, Ciorari din Stoina, Orzu, Raci, Ursoaia din comuna Negomir, Trestioara din comuna Bolboși, Strâmtu și Șura din comuna Slivilești, Rătez din Godinești, Horăști din Motru, Strâmtu, Cârciu din comuna Văgiulești etc.

Indicații prețioase

În județul Vâlcea se află o mănăstire care este des vizitată de turiști. Ce se întâmplă când străinii de acele locuri cer indicații despre Mănăstirea (Schitul) Pătrunsa? Localnicii oferă indicaţii preţioase oricărui călător dezorientat, neobişnuit cu glumele locale: „La Mănăstirea Pătrunsa (alfată în zonă) ajungi prin Cracii Doamnei (un sat din apropiere), urcând pe Dealul Bucii!”

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*