Acasa / Actualitate / Transalpina rămâne închisă!

Ninsori abundente la munte

Transalpina rămâne închisă!

Redeschiderea Transalpinei a fost amânată pentru încă o lună de drumari, după ce în zonă a nins ca în mijlocul iernii. Pe cea mai înaltă șosea din România stratul de zăpadă măsoară chiar și cinci metri, iar omătul înghețat îngreunează deszăpezirea.

transalpina-inchisa-1

DN 67C ar fi trebuit redeschis la sfârşitul lunii martie, însă vremea capricioasă și ninsorile abundente, de la peste 2000 de metri altitudine, au făcut ca deschiderea să fie amânată. „Nici parapeţii nu se mai văd, nici semnele. Dacă continuă să ningă degeaba urcăm”, a precizat Ion Tudor, şeful SDN Târgu-Jiu.

Transalpina închisă!

În zona de munte ninge abundent, iar stratul de zăpadă crește în fiecare zi. Mai mult, vântul răscoleşte zăpada, mai ales de pe Vârful Păpușa. „O să mai facem o revizie ulterioară peste 2-3 săptămâni şi vom vedea cum evoluează şi vremea. Dacă precipitaţiile continuă amânăm deschiderea Transalpinei peste o lună probabil”, a declarat Alin Golumbeanu- director tehnic DRDP Craiova.

transalpina-inchisa-2transalpina-inchisa-3

Stratul de zăpadă depăşeşte 5 metri

Pe anumite porțiuni stratul de zăpadă ajunge și la 5 metri, iar utilajele fac cu greu faţă deszăpezirii. Ninsorile din această perioadă sunt însă pe placul turiştilor dar și al cabanierilor din Stațiunea Rânca, care vor mai beneficia cel puţin în acest weekend de turişti pe pârtie.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*