Trei elevi eliminaţi, în a doua zi de BAC

0
16

A mai trecut o probă de foc din examenul maturităţii, cea obligatorie de profil! În Gorj, peste 3800 de elevi au susţinut proba scrisă la matematică sau istorie, la finalul căreia unii au răsuflat uşuraţi, în timp ce alţii au ieşit dezamăgiţi de subiectele primite. Proba a venit şi cu eliminări pentru 3 elevi care au fost prinşi copiind.

Cam dificil, mai ales dacă te bazai astăzi la BAC pe noroc! A fost concluzia unora dintre elevii care au ieşit cu emoţii, dar fericiţi că au mai trecut un hop. După cum au învăţat, vor fi şi răsplătiţi, mai ales la mate, unde proba a părut uşoară doar celor care au profitat de toţi anii de studiu nu de câteva nopţi. „A fost greu, dar acum cine a învăţat a făcut. Eu nu prea am învăţat, nu îmi place mate, dar aştept să văd rezultatul”. Cerinţele au făcut trimitere la multe, multe lecţii şi cunoştinţe pe care cei mai silitori elevi le vor acum notate cu maxim 9.00. Cu mate nu te joci, dar asta nu înseamnă că istoria se învaţă şi ea cu una cu două-cifre, date şi nume de conducători, unde să încape toate acestea? Un elev a explicat tipul de subiecte şi speră să nu fi încurcat relaţiile pe care ţara noastră le-a avut de-a lungul istoriei, încă din evul mediu. Trei elevi au crezut că supravegherea video este o glumă, dar s-au înşelat, pentru că tentativa de copiere pentru a rezolva subiectele îi va costa scump. Nu vor mai putea susţine examenul de bacalaureat decât peste două sesiuni. „La această probă au fost prezenţi 3877 de elevi, iar 242 de candidaţi înscrişi iniţial, au absentat. În centrele Colegiul Ion Mincu din Târgu-Jiu şi un altul din Turceni au fost trei elevi eliminaţi de la examen, pentru că au încercat să copieze. Aceştia nu vor mai putea participa pentru promovarea examenului de bacalaureat două sesiuni consecutive”, a declarat Grigore Alexandrescu, inspector şcolar ISJ Gorj.

Candidaţii la examenul maturităţii au o zi la dispoziţie pentru a –şi încărca bateriile, bacul continuând vineri cu ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării. Candidaţii pot opta, între fizică, biologie sau informatică pentru profilul real, şi între geografie, filosofie, psihologie. Rezultatele se vor afişa pe 7 iulie, zi în care se vor depune şi contestaţiile. Rezultatele finale se vor cunoaşte în 11 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here